Cevizli Ispanak Borani Tarifi

Cevizli Ispanak Borani Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram ıspanak
  • 1 adet büyük kuru soğan
  • 1 kase yoğurt
  • 3 diş sarımsak
  • Zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı buğday
  • 3 yemek kaşığı nohut
  • Yarım çay bardağı kıyılmış ceviz
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Pulbiber
  • Tuz

Cevizli Ispanak Borani Tarifi Yapılışı

Herkese merhaba 😊
Çok çok lezzetli, bol vitaminli ıspanak borani 👍 🥬
  1. Ispanaklar doğrayıp iyice yıkanır ve süzülür.
  2.  Buğday ve nohut pişirilir.
  3. Yemeklik doğranmış kuru soğan sıvı yağda kavrulur ve içine süzülmüş ıspanak eklenir.
  4. Buğday, nohutlar ve baharatlar eklenerek suyu bitene kadar pişirilir.
  5. Tuz ilavesi yapılarak ocağın altı kapatılır ve soğutulur.
  6. Yoğurda tuz, ezilmiş sarımsak ve soğumuş ıspanak ilave edip karıştırılır ve servis tabağına alınır.
  7. Tereyağında pul biber ve kırmızı biber kızdırılarak yemeğin üzerine gezdirilir.
Afiyet olsun

Yorumlar