Lokanta Usulü Tavuk Suyu Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 300 gr tavuk eti
 - Yarım su bardağı tel şehriye
 - 1 yemek kaşığı un
 - 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
 - 1 su bardağı soğuk su
 - 3-4 su bardağı tavuk suyu
 - Tuz
 - Yarım çay kaşığı karabiber
 - 1 çay kaşığı pul biber
 - 1 tatlı kaşığı nane
 
Terbiyesi için
- 3 yemek kaşığı yoğurt
 - 1 adet yumurta
 
Lokanta Usulü Tavuk Suyu Çorbası Tarifi Yapılışı
- Tavuk etlerini tencereye koyup üzerine su ekleyin ve tavuklar iyice pişene kadar haşlayın.
 - Haşlanan tavuk etlerini didikleyin ve bir kenarda bekletin.
 - Başka bir tencereye yağı koyun.
 - Yağ ısınınca içine tel şehriyeyi ve baharatları ilave edip, şehriyeler pembeleşinceye kadar kavurun.
 - Ardından unu ilave edin ve 1-2 dk daha kavurun.
 - Unun açılması için 1 su bardağı soğuk suyu ekleyip karıştırın.
 - Daha sonra kenarda duran tavuk suyunu ekleyin.
 - Şehriyeler yumuşayıp şişene kadar ara ara karıştırarak pişirin.
 - Ayrı bir kapta yoğurt ve yumurtayı çırpın.
 - Şehriyeler yumuşayınca çorbanın suyundan 1-2 kepçe terbiyeye dökün bu esnada terbiyeyi devamlı karıştırın.
 - Ilık hale gelen terbiyeyi çorbaya ilave edin (dökerken kesilmesin diye çorbayı devamlı karıştırın)
 - Çorbanın suyu kaynamaya başlayınca tavuk etlerini ilave edin. Bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın.
Kıvamına göre şu ilavesi yapabilirsiniz.
. . AFİYET OLSUN. . 
Yorumlar
Yorum Gönder