8 Mart 2019 Cuma

Lokanta Usulü Tavuk Suyu Çorbası Tarifi

Lokanta Usulü Tavuk Suyu Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gr tavuk eti
  • Yarım su bardağı tel şehriye
  • 1 yemek kaşığı un
  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı soğuk su
  • 3-4 su bardağı tavuk suyu
  • Tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı nane
Terbiyesi için
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta

Lokanta Usulü Tavuk Suyu Çorbası Tarifi Yapılışı

  • Tavuk etlerini tencereye koyup üzerine su ekleyin ve tavuklar iyice pişene kadar haşlayın.
  • Haşlanan tavuk etlerini didikleyin ve bir kenarda bekletin.
  • Başka bir tencereye yağı koyun.
  • Yağ ısınınca içine tel şehriyeyi ve baharatları ilave edip, şehriyeler pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Ardından unu ilave edin ve 1-2 dk daha kavurun.
  • Unun açılması için 1 su bardağı soğuk suyu ekleyip karıştırın.
  • Daha sonra kenarda duran tavuk suyunu ekleyin.
  • Şehriyeler yumuşayıp şişene kadar ara ara karıştırarak pişirin.
  • Ayrı bir kapta yoğurt ve yumurtayı çırpın.
  • Şehriyeler yumuşayınca çorbanın suyundan 1-2 kepçe terbiyeye dökün bu esnada terbiyeyi devamlı karıştırın.
  • Ilık hale gelen terbiyeyi çorbaya ilave edin (dökerken kesilmesin diye çorbayı devamlı karıştırın)
  • Çorbanın suyu kaynamaya başlayınca tavuk etlerini ilave edin. Bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın.
    💁 Kıvamına göre şu ilavesi yapabilirsiniz.
    . . AFİYET OLSUN. .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder