Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi

Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağından 1 parmak eksik yeşil mercimek
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik bulgur
  • 1 adet soğan
Mercimeği haşlamak için
  • 2, 5 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 5-6 dal taze nane

Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle Mercimekleri 10-15 dk yarı çiğ olarak haşlayalım.
  2. Haşlandıktan sonra suyunu bir kaba alalım.
  3. Soğanları ince ince doğrayıp tencereye alalım ve yapları ekleyip bir taşım kavuralım.
  4. Daha sonra bulguru ekleyip kavurmaya devam edelim.
  5. Kavrulan bulgura  tuzu ekledikten sonra bir iki dakika daha kavuralım ve mercimekleri ekleyelim.
  6. Mercimekler beraber bir-iki dakika daha kavurduktan sonra 1 su bardağı mercimeğin haşlanmış suyundan 1 su bardağı da normal kaynamış suyu ekleyerek ocağın altını açalım ve kaynamaya bırakalım.
  7. Kaynayan ve suyunu çekmeye başlayan pilavımızın altını kısalım.
  8. İnce ince doğradığımız taze naneleri suyunu iyice çeken pilavımıza ekleyelim ve pilavın üzerine peçete örtüp kapağını kapatıp ocağın altını kapatalım.
    Afiyet olsun🤗

Yorumlar