Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağından 1 parmak eksik yeşil mercimek
- 1 su bardağından 1 parmak eksik bulgur
- 1 adet soğan
Mercimeği haşlamak için
- 2, 5 su bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 5-6 dal taze nane
Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı
- Öncelikle Mercimekleri 10-15 dk yarı çiğ olarak haşlayalım.
- Haşlandıktan sonra suyunu bir kaba alalım.
- Soğanları ince ince doğrayıp tencereye alalım ve yapları ekleyip bir taşım kavuralım.
- Daha sonra bulguru ekleyip kavurmaya devam edelim.
- Kavrulan bulgura tuzu ekledikten sonra bir iki dakika daha kavuralım ve mercimekleri ekleyelim.
- Mercimekler beraber bir-iki dakika daha kavurduktan sonra 1 su bardağı mercimeğin haşlanmış suyundan 1 su bardağı da normal kaynamış suyu ekleyerek ocağın altını açalım ve kaynamaya bırakalım.
- Kaynayan ve suyunu çekmeye başlayan pilavımızın altını kısalım.
- İnce ince doğradığımız taze naneleri suyunu iyice çeken pilavımıza ekleyelim ve pilavın üzerine peçete örtüp kapağını kapatıp ocağın altını kapatalım.
Afiyet olsun🤗
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder