Patlıcan Yatağında Tavuk Sote Tarifi

Patlıcan Yatağında Tavuk Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 6-7 adet patlıcan
  • Bir miktar sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ( patlıcanları sotelemek için)
  • Tuz
Tavuk sote için;
  • 2 parça tavuk göğsü( 500-600 gram kadar)
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet soğan
  • Sıvı yağ
  • Yarım yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım su bardağı su
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz

Patlıcan Yatağında Tavuk Sote Tarifi Yapılışı

  1.  Öncelikle patlıcanları yıkayarak kuruladıktan sonra bıçakla delikler açalım ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine koyalım 180-200 derecede 40-45 dakika kadar pişirelim.
  2. Bu arada tavuk göğsünü küp küp doğrayıp tavaya koyalım suyunu salıp çekene kadar pişirelim suyunu tamamen çekmeden yemeklik doğranmış soğanı, ve biberleri ilave edip karıştıralım.
  3. Soğan ve biberle birlikte kavrulduktan sonra yağını da ekleyip karıştıralım.
  4. Salçayı ilave edip karıştıralım ve yarım su bardağı kadar su ilave edip tuz ve baharatları da ekleyelim ve 8-10 dakika daha kısık ateşte pişirelim.
  5. Tavuk sotemiz hazır.
  6. Fırında pişen patlıcanları çıkarıp kaşık yardımıyla içlerini çıkaralım.
  7. Tavaya biraz sıvı yağ ve 1 yemek kaşığı tereyağ koyalım yağ eriyince ince doğranmış patlıcanları ilave edip bir beş dakika kadar soteleyip ocaktan alalım.
  8. Bir kaba yoğurdu koyup içine sarımsağı ezelim tuzu da ekleyip karıştıralım.
  9. Patlıcanlarla yoğurdu karıştıralım ve sunum tabağına koyalım son olarak da tavuk soteyi üzerine ekleyip servis yapalım.
  10. Nefis yemeğimiz hazır.
    Afiyetler olsun 🌿

Yorumlar