Tutmaç Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı yeşil mercimek
- 1 çay bardağı nohut
- 1 çay bardağı erişte
- 1 litre su
- Tuz
Terbiyesi için;
- 1, 5 bardak yoğurt
- 1 adet yumurta sarısı
- 1, 5 yemek kaşığı un
Üzerinin sosu için;
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 dolu tatlı kaşığı nane
- İsteğe bağlı karabiber pul biber reyhan
Tutmaç Çorbası Tarifi Yapılışı
- Ayrı ayrı haşlayıp süzdüğümüz nohut ve mercimeği çorba tenceresine alıp üzerine suyu ilave edelim.
- Kaynayan suya erişteyi ekleyelim.
- Yoğurt yumurta ve unu karıştırıp kaynayan çorbanın suyundan azar azar ekleyip ılıştırarak pürüzsüz kıvam alana kadar çırpalım.
- Erişte yumuşayınca yavaş yavaş terbiyeyi çorbaya ilave edip karıştıralım.
- Kıvam alan çorbaya gerekirse sıcak su ilave edelim.
- Bir iki taşım kaynayan çorbaya en son tuz ilave edip ocağı kapatalım.
- Tavaya yağları alıp yemeklik doğradığımız soğanı ekleyip sararıncaya kadar kavuralım naneyi ilave edip çorbanın üzerine dökelim.
- Ben kuru reyhanı çok yakıştırıyorum bu çorbaya isterseniz ilave edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder