6 Mart 2019 Çarşamba

Tutmaç Çorbası Tarifi

Tutmaç Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı yeşil mercimek
  • 1 çay bardağı nohut
  • 1 çay bardağı erişte
  • 1 litre su
  • Tuz
Terbiyesi için;
  • 1, 5 bardak yoğurt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1, 5 yemek kaşığı un
Üzerinin sosu için;
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 dolu tatlı kaşığı nane
  • İsteğe bağlı karabiber pul biber reyhan

Tutmaç Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Ayrı ayrı haşlayıp süzdüğümüz nohut ve mercimeği çorba tenceresine alıp üzerine suyu ilave edelim.
  2. Kaynayan suya erişteyi ekleyelim.
  3. Yoğurt yumurta ve unu karıştırıp kaynayan çorbanın suyundan azar azar ekleyip ılıştırarak pürüzsüz kıvam alana kadar çırpalım.
  4. Erişte yumuşayınca yavaş yavaş terbiyeyi çorbaya ilave edip karıştıralım.
  5. Kıvam alan çorbaya gerekirse sıcak su ilave edelim.
  6. Bir iki taşım kaynayan çorbaya en son tuz ilave edip ocağı kapatalım.
  7. Tavaya yağları alıp yemeklik doğradığımız soğanı ekleyip sararıncaya kadar kavuralım naneyi ilave edip çorbanın üzerine dökelim.
  8. Ben kuru reyhanı çok yakıştırıyorum bu çorbaya isterseniz ilave edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder