Anne Köftesi Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gr dana kıyma(tercihen döş )
- 1 adet kuru soğan
- 2-3 diş sarımsak
- 3 dilim bayat ekmek veya 3 yemek kaşığı galeta unu
- 1 çay kaşığı tepeli karbonat veya kabartma tozu
- 1 adet yumurta
- 1 fincan ekmekleri ıslatmak için süt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı pulbiber
- Yarım çay kaşığı kimyon
Anne Köftesi Tarifi Yapılışı
Merhaba arkadaşlar,
Her çeşit köfte tarifi var. Anne köftesi ayrı bir güzel
diyenler için gelsin tarif 


- Yoğurma kabına sütle ıslatılmış suyu sıkılmış ekmekler, rendelenmiş sarımsak, suyu sıkılmış kurusoğan, kıyma, baharatlar tuz, karbonat, yumurtayla birlikte iyice yoğrulur.
- Üzeri streçle kapatılır en az 1 saat buzdolabında dinlendirilir.
- Dinlenen köfte hamuru şekillendirilir.
- Az yağda teflon veya granit tava içerisinde köftelerin her iki tarafı da kızartılır.
- Fazla yağını çekmesi için kağıt havlu üzerine alınır. Nefis köfteler servise hazır.
AFİYETLER OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder