Ceviz Soslu Havuçlu Kabak Mezesi Tarifi

Ceviz Soslu Havuçlu Kabak Mezesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 kabak
  • 3 havuç
  • Yarım demet dereotu
  • 1 kase yoğurt
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
Sosu için:
  • 1 küçük çay bardağı kırılmış ceviz
  • Sıvıyağ
  • Pul biber

Ceviz Soslu Havuçlu Kabak Mezesi Tarifi Yapılışı

  1. Kabak ve havucu rendeleyelim.
  2. Birer yemek kaşığı sıvı yağda ayrı ayrı suyunu çekinceye kadar kavuralım.
  3. Dereotunu ince doğrayalım.
  4. Yoğurt, rendelenmiş sarımsak tuz ve dereotunu karıştıralım.
  5. İçine sotelenmiş kabak ve havucu ilave edip karıştıralım.
  6. Servis tabağına alalım.
  7. Sıvıyağda kırılmış cevizi hafif kavuralım.
  8. İçine biberi katıp karıştıralım.
  9. Mezemizin üzerine dökelim.

Yorumlar