Erişte Böreği Tarifi

Erişte Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr köy eriştesi (el yapımı)
  • 2 yumurta
  • 2 çay kaşığı tuz
  • Haşlamak için yeterli miktarda su
  • Kızartmak için sıvı yağ

Erişte Böreği Tarifi Yapılışı

  1. Erişteleri tuzu eklenmiş olan kaynayan suda 10-15 dk haşlıyoruz.
  2. Yumuşayan erişteleri 2-3 dakika suyunu süzüyoruz.
  3. 5 dk dinlendirdikten sonra içine yumurtaları da ekleyip iyice karıştırıp sıvı yağ eklediğimiz orta boy tavaya düşüyoruz.
  4. Orta ateşte 7-8 dakika kızartıyoruz.
  5. Tavanın kapağı veya geniş düz tabak yardımıyla ters çevirip diğer tarafını da aynı şekilde yağladığımız tavada kızartıyoruz.
  6. Dilimleyerek servis edebilirsiniz.
    Afiyet olsun.

Yorumlar