23 Nisan 2019 Salı

Garnitürlü Pilav Tarifi

Garnitürlü Pilav Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı bezelye
  • 2 adet orta boy havuç
  • 1 çay bardağı haşlanmış mısır (Konserve de olur)
  • 2 su bardağı pilavlık pirinç
  • 4 su bardağı sıcak su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz

Garnitürlü Pilav Tarifi Yapılışı

  1. Sıvıyağı pilav tavasına alıyoruz. Yıkanıp soyulup küp küp doğranmış havuçları, bezelyeyi ve mısırı tavaya alıp iki dk sıvı yağda kavuruyoruz.
  2. Daha sonra yıkadığımız pirinçleri ekleyip üç dört dk pirinçler renk değiştirene kadar kavuruyoruz.
  3. Tuzu ve suyu ekleyip karıştırıyoruz.
  4. Yüksek ateşte pilavın suyu kaynamaya başlayınca kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  5. Suyunu çekince on dk kadar demlendikten sonra servise hazırdır. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder