Kabak Çorbası Tarifi

Kabak Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet kabak
  • 1 dolu yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • 2 su bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Dereotu
  • Et veya tavuk bulyon

Kabak Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Tüm malzemelerimiz hazırsa öncelikle su dolu tenceremize küp küp doğradığımız kabakları alıp haşlanmaya bırakalım.
  2. Ayrı bir tencerede yağımızı ve unumuzu kokusu çıkana kadar kavuralım.
  3. Kavrulan una yavaş yavaş sütü suyu ve bulyonu ekleyip karıştıralım(Topaklanmaması için bu aşamada çırpmamız gerekiyor).
  4. Kıvam alan karışıma haşladığımız kabakları ekleyip kaynamaya bırakalım.
  5. Kaynara çıktıktan sonra el blenderıyla tamamen pürüzsüz hale getirelim.
  6. Tuz ve karabiberini ekleyip servis sırasında üzerine dereotu serpelim. ⚠️
  7. İsteğe göre servis sırasında pul biberli tereyağ kızdırabilirsiniz
    Afiyet olsun 😊 🍜

Yorumlar