Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Karnıyarık ( Süper Lezzetli) Tarifi

Karnıyarık ( Süper Lezzetli) Tarifi İçin Malzemeler

KARNIYARIK;
  • 6 orta boy patlıcan
  • Kızartmak için sıvı yağ
KIYMALI HARÇ;
  • 1 büyük soğan
  • 300 gr kıyma
  • 3 _4 adet sivri biber
  • 2 orta boy minik doğranmış domates
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı domates salçası
  • 2 büyük diş sarımsak
  • Pulbiber
  • Karabiber
  • Tuz
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıcak su
SOS MALZEMESİ;
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı domates salçası
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • 2 su bardağı sıcak su
ÜZERİNE;
  • Dilimlenmiş domates ve biber kullanabilirsiniz

KarnıyarKarnıyarık ( Süper Lezzetli) Tarifi yapılışı

  1. Patlıcanları alacalı soyup tuzlu suda 20 – 30 dakika bekletelim.
  2. Havlu üzerine alıp fazla suyunu alalım.
  3. Tavaya yağı alalım patlıcanları bütün bir şekilde kızartalım.
  4. Havlu peçete üzerine alım fazla yağını alalım.
  5. Bu arada kıymalı harç için patlıcanları kızarttığımız tavaya yemeklik doğradığımız soğanları alıp 3-4 dakika kavuralım.
  6. Kıymayı ekleyip kavuralım.
  7. Üzerine küçük doğradığımız biberleri ve sarımsağı ekleyip kavurmaya devam edelim.
  8. Domatesi ekleyip Biraz kavurup salçaları ekleyelim.
  9. Baharatları ve 1/2 su bardağı sıcak su ekleyip 5 dakika kavurup altını kapatalım.
  10. Patlıcanları fırın tepsisine dizelim.
  11. Patlıcanların ortasını bıçakla çizelim. Kaşıkla ortasını iyice açalım.
  12. Kıymalı harcı pay edelim.
  13. Bir kaseye salçaları alalım 2 bardak sıcak su ve biraz tuz ekleyip karıştıralım.
  14. Sosu patlıcanların üzerine gezdirelim.
  15. Önceden ısıtılmış 170 – 180 derece fırında da 25 30 dakika pişirelim.
  16. Yanında pilav ve cacıkla tavsiye ederim. Deneyeceklere şimdiden afiyet şifa olsun 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?