Karnıyarık ( Süper Lezzetli) Tarifi İçin Malzemeler
KARNIYARIK;
- 6 orta boy patlıcan
 - Kızartmak için sıvı yağ
 
KIYMALI HARÇ;
- 1 büyük soğan
 - 300 gr kıyma
 - 3 _4 adet sivri biber
 - 2 orta boy minik doğranmış domates
 - 1/2 (yarım) yemek kaşığı domates salçası
 - 2 büyük diş sarımsak
 - Pulbiber
 - Karabiber
 - Tuz
 - 1/2 (yarım) su bardağı sıcak su
 
SOS MALZEMESİ;
- 1/2 (yarım) yemek kaşığı domates salçası
 - 1/2 (yarım) yemek kaşığı biber salçası
 - Tuz
 - 2 su bardağı sıcak su
 
ÜZERİNE;
- Dilimlenmiş domates ve biber kullanabilirsiniz
 
KarnıyarKarnıyarık ( Süper Lezzetli) Tarifi yapılışı
- Patlıcanları alacalı soyup tuzlu suda 20 – 30 dakika bekletelim.
 - Havlu üzerine alıp fazla suyunu alalım.
 - Tavaya yağı alalım patlıcanları bütün bir şekilde kızartalım.
 - Havlu peçete üzerine alım fazla yağını alalım.
 - Bu arada kıymalı harç için patlıcanları kızarttığımız tavaya yemeklik doğradığımız soğanları alıp 3-4 dakika kavuralım.
 - Kıymayı ekleyip kavuralım.
 - Üzerine küçük doğradığımız biberleri ve sarımsağı ekleyip kavurmaya devam edelim.
 - Domatesi ekleyip Biraz kavurup salçaları ekleyelim.
 - Baharatları ve 1/2 su bardağı sıcak su ekleyip 5 dakika kavurup altını kapatalım.
 - Patlıcanları fırın tepsisine dizelim.
 - Patlıcanların ortasını bıçakla çizelim. Kaşıkla ortasını iyice açalım.
 - Kıymalı harcı pay edelim.
 - Bir kaseye salçaları alalım 2 bardak sıcak su ve biraz tuz ekleyip karıştıralım.
 - Sosu patlıcanların üzerine gezdirelim.
 - Önceden ısıtılmış 170 – 180 derece fırında da 25 30 dakika pişirelim.
 - Yanında pilav ve cacıkla tavsiye ederim. Deneyeceklere şimdiden afiyet şifa olsun
 
Yorumlar
Yorum Gönder