Kereviz Sapı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kerevizin sapları ve yaprakları
 - 1 havuç
 - 2 yemek kaşığı tereyağı
 - 1 yemek kaşığı sıvı yağ
 - 1 diş sarımsak
 - Yarım tavuk bulyon
 - 1 çay bardağı bulgur
 - 1 su bardağı süzme yoğurt
 - 2 yemek kaşığı un
 - Yarım çay kaşığı toz zencefil
 - 1 çay kaşığı karabiber
 - 2 çay kaşığı tuz
 - 5-6 su bardağı su
 
Kereviz Sapı Çorbası Tarifi Yapılışı
- Kereviz saplarını ve yapraklarını ince bir şekilde doğrayın. Havucu rendenin ufak yerinden rendeleyin.
 - Tencere tereyağını ve ve sıvı yağı alıp eritin. İnce kıyılmış sarımsağı ekleyelim.
 - Ardından doğranmış kerevizi de ekleyip birkaç dakika kavurun.
 - Ardından havucu ekleyip 4-5 dakika daha kavurun.Suyu ekleyin(tercihen sıcak).
 - Su kaynayınca bulguru atın. Ardından yarım bulyonu ekleyin.Bulgurlar şişinceye dek kaynatın. Çorba pişerken terbiyesini hazırlayalım.
 - Yoğurt ve unu bir kasede çırpalım. Bulgurları pişmiş çorbadan yavaş yavaş kepçe ile su alıp terbiye kasemizin içine koyalım bir yandan da kasede ki karışımı hızlıca çırpalım.
 - Terbiye çorbanın sıcaklığına gelinceye dek bu işleme devam edelim bu işlem yoğurdun kesilmemesi içindir.
 - Aynı sıcaklığa gelince karışımı tencereye boşaltalım ve son birkaç kez daha çırpalım.
 - Çorban altını kısık ayara alıp 10 dakika sonra çorbanın altını kapatalım. Çorbanın altını kapattıktan sonra tuz ve baharatları ekleyelim.
 
Not:Çorbayı kendi damak zevkinize göre 1-2 bardak su ekleyerek seyreltme bilirsiniz.
Deneyeceklere afiyet olsun:)
Yorumlar
Yorum Gönder