Patates Mantısı Tarifi İçin Malzemeler
- 4-5 adet iri patates
 - 1 adet orta boy havuç
 - 1 tutam maydanoz
 - 2-3 dal taze soğan
 - 2-3 kaşık zeytinyağ
 - Tuz karabiber pul biber kuru nane
 
Üzeri için;
- 2 kaşık süzme yoğurt
 - 1 kaşık mayonez
 - 1 diş ezilmiş sarımsak
 - 2 kaşık zeytinyağ
 - Kırmızı toz biber
 
Patates Mantısı Tarifi Yapılışı
- Patatesleri yıkayıp haşlayalım.
 - Tavaya yağı alıp rendelediğimiz havucu ilave edip biraz yüksek ateşte soteleyip ılıması için kenara alalım.
 - Haşlanan patatesleri çatalla ezelim yada rendeleyelim.
 - Karıştırma kabına ezilmiş patatesi havuç soteyi alıp karıştıralım.
 - İnce kıydığımız maydanoz taze soğan baharat ve tuzunu ilave edip biraz yoğuralım.
 - Harcımızdan cevizden biraz iri toplar yapıp servis tabağına alalım.
 - Yoğurt mayonez ve sarmısağı karıştırıp çırpalım patates toplarının üzerine dökelim.
 - Tavaya yağı alıp toz biberi ekleyip biraz çevirdikten sonra yoğurt sosunun üzerine gezdirelim. Afiyet olsun
 
Yorumlar
Yorum Gönder