2 Nisan 2019 Salı

Patates Mantısı Tarifi

Patates Mantısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 4-5 adet iri patates
  • 1 adet orta boy havuç
  • 1 tutam maydanoz
  • 2-3 dal taze soğan
  • 2-3 kaşık zeytinyağ
  • Tuz karabiber pul biber kuru nane
Üzeri için;
  • 2 kaşık süzme yoğurt
  • 1 kaşık mayonez
  • 1 diş ezilmiş sarımsak
  • 2 kaşık zeytinyağ
  • Kırmızı toz biber

Patates Mantısı Tarifi Yapılışı

  1. Patatesleri yıkayıp haşlayalım.
  2. Tavaya yağı alıp rendelediğimiz havucu ilave edip biraz yüksek ateşte soteleyip ılıması için kenara alalım.
  3. Haşlanan patatesleri çatalla ezelim yada rendeleyelim.
  4. Karıştırma kabına ezilmiş patatesi havuç soteyi alıp karıştıralım.
  5. İnce kıydığımız maydanoz taze soğan baharat ve tuzunu ilave edip biraz yoğuralım.
  6. Harcımızdan cevizden biraz iri toplar yapıp servis tabağına alalım.
  7. Yoğurt mayonez ve sarmısağı karıştırıp çırpalım patates toplarının üzerine dökelim.
  8. Tavaya yağı alıp toz biberi ekleyip biraz çevirdikten sonra yoğurt sosunun üzerine gezdirelim. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder