Patates Mantısı Tarifi İçin Malzemeler
- 4-5 adet iri patates
- 1 adet orta boy havuç
- 1 tutam maydanoz
- 2-3 dal taze soğan
- 2-3 kaşık zeytinyağ
- Tuz karabiber pul biber kuru nane
Üzeri için;
- 2 kaşık süzme yoğurt
- 1 kaşık mayonez
- 1 diş ezilmiş sarımsak
- 2 kaşık zeytinyağ
- Kırmızı toz biber
Patates Mantısı Tarifi Yapılışı
- Patatesleri yıkayıp haşlayalım.
- Tavaya yağı alıp rendelediğimiz havucu ilave edip biraz yüksek ateşte soteleyip ılıması için kenara alalım.
- Haşlanan patatesleri çatalla ezelim yada rendeleyelim.
- Karıştırma kabına ezilmiş patatesi havuç soteyi alıp karıştıralım.
- İnce kıydığımız maydanoz taze soğan baharat ve tuzunu ilave edip biraz yoğuralım.
- Harcımızdan cevizden biraz iri toplar yapıp servis tabağına alalım.
- Yoğurt mayonez ve sarmısağı karıştırıp çırpalım patates toplarının üzerine dökelim.
- Tavaya yağı alıp toz biberi ekleyip biraz çevirdikten sonra yoğurt sosunun üzerine gezdirelim. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder