Tavuklu Orman Kebabı (Tencerede) Tarifi İçin Malzemeler
- Tavuk göğsü (yarım)
- 1 kuru soğan
- 2 havuç
- 2 patates
- 1 küçük kase bezelye
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı domates sosu (Rendelenmiş domates, yazdan hazırladığınız domates sosu yada domates-biber sosu olabilir)
- Sıcak su (4-5 bardak)
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Kekik
Tavuklu Orman Kebabı (Tencerede) Tarifi Yapılışı
- Tencereye sıvı yağ koyun, küçük ve ince doğranmış kuru soğanı kavurmaya başlayın, soğanlar pembeleşince küp küp doğradığınız tavuk göğsünü ilave edin ve karıştırarak pişirmeye devam edin.
- Tavukların rengi dönünce küçük doğranmış havuçları ilave edip, 3-4 dakika kavurun.
- Bezelyeleri ilave edip birkaç dakika daha kavurun, ardından küp küp doğranmış patatesleri ilave edin.
- 5 dakika kadar kısık ayarda kavurma işlemine devam edin.
- Arada karıştırın yada tencereyi hafif hafif sallayın ki dibi tutmasın.
- Salçaları ve domates sosunu ekleyin, bu aşamada tuz, karabiber ve kekiği de ekleyip karıştırın.
- Salçanın kokusu çıkınca sıcak suyunu ilave edin. Yemeğin üstünü geçecek kadar sıcak su koyun. Yemeğiniz kaynadığında ocağın altını kısın, kapağı kapalı bir şekilde pişirmeye devam edin.
- Not:
- Bu yemeği kırmızı et yada misket köfteyle de yapabilirsiniz.
- Yemeğinizde yazdan hazırladığınız konserve soslarınızdan kullanabilirsiniz.
- Ben yazdan derin dondurucuya koyduğum bezelyeyi kullandım, ama siz konserve bezelye kullanacaksanız eğer, bezelyeyi yemeğe en son ilave edin.
- Yemeğin kavrularak yapılması yemeği kesinlikle daha lezzetli yapıyor.
- Yemeğinizin suyunu zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Yemek pişerken suyu az gelirse kaynamış sıcak su ilave edebilirsiniz
- Kekik bu yemeğin olmazsa olmazı bence, kesinlikle deneyin.
Deneyecek olanlara şimdiden AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder