Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı (Mis Kokulu) Tarifi
Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı (Mis Kokulu) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 2 su bardağı pilavlık bulgur
- 4 yemek kaşığı tereyağ
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 tane kuru soğan
- Pul biber
- Tuz
Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı (Mis Kokulu) Tarifi Yapılışı
- Yeşil mercimeği yıkayıp tencerede haşlayalım, suyunu süzüp bir kenara alalım.
- Bulguru yıkayıp kenara alalım.
- Kuru soğanın kabuklarını soyup yıkayalım ince ince doğrayıp tencerede sıvı yağda kavuralım
- Rengi değişince salçayı ekleyip karıştıralım.
- Bulguru yeşil mercimeği tuzu pul biberi üzerini örtecek kadar suyu ekleyip kapağını kapatalım.
- Suyunu çekene kadar pişirelim.
- 15- 20 dakika dinlendirelim.
- Servis yapmadan önce tereyağını eritip pilavın üstüne dökelim.
Artık afiyetle yeme zamanı geldi,
Kolay gelsin
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder