21 Nisan 2019 Pazar

Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı (Mis Kokulu) Tarifi

Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı (Mis Kokulu) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 4 yemek kaşığı tereyağ
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 tane kuru soğan
  • Pul biber
  • Tuz

Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı (Mis Kokulu) Tarifi Yapılışı



  1. Yeşil mercimeği yıkayıp tencerede haşlayalım, suyunu süzüp bir kenara alalım.
  2. Bulguru yıkayıp kenara alalım.
  3. Kuru soğanın kabuklarını soyup yıkayalım ince ince doğrayıp tencerede sıvı yağda kavuralım
  4. Rengi değişince salçayı ekleyip karıştıralım.
  5. Bulguru yeşil mercimeği tuzu pul biberi üzerini örtecek kadar suyu ekleyip kapağını kapatalım.
  6. Suyunu çekene kadar pişirelim.
  7. 15- 20 dakika dinlendirelim.
  8. Servis yapmadan önce tereyağını eritip pilavın üstüne dökelim.
    Artık afiyetle yeme zamanı geldi,
    Kolay gelsin 😊💕

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder