6 Nisan 2019 Cumartesi

Zeytinyağlı Kereviz Tarifi

Zeytinyağlı Kereviz Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet kereviz
  • 2 adet havuç
  • 2 adet patates
  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım limonun suyu
  • 5-6 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Dereotu

Zeytinyağlı Kereviz Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle kerevizi soyup, doğrayalım ve limonla suda bekletelim.
  2. Kuru soğanı doğrayıp yağla birlikte tencereye alalım ve kavuralım.
  3. Yıkayıp soyduğumuz ve doğradığımız havucu da soğan ile kavuralım.
  4. Doğradığımız patatesleri de içine alalım. Üzerine gelinceye kadar soğuk su koyalım.
  5. Tuzunu ve şekerini katıp 10 dakika kadar kaynatalım.
  6. Kerevizi de tencereye koyalım.
  7. Arzuya göre yarım limon suyunu da sıkalım.
  8. Su az gelirse ilave edelim.
  9. Sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirelim.
  10. Ocaktan indirdikten sonra ince kıydığımız dereotunu da katıp karıştıralım.
  11. Tencerenin ağzı kapalı bir şekilde soğumaya bırakalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder