Ayran Aşı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı aşurelik buğday
- Yeterli miktarda ayran (süzme yoğurt ve normal yoğurt karışımlı olabilir)
- Semizotu
- Dereotu
- Maydanoz
- Tarhun baharatı veya nane
- Tuz
Ayran Aşı Çorbası Tarifi Yapılışı
Herkesin, her yörenin ayran aşı tarifi farklı farklı olsa da, bu çorbanın insanda bıraktığı o ferah ve hafif his bence hep aynı güzellikte. Sıcak ramazan günlerinde iftar için serinletici özelliği ile bence şahane bir alternatif. Gelelim benim özgün tarifime:
- Öncelikle bir su bardağı aşurelik buğdayı haşlayarak, kıvamı çok sulu olmayan ayrana ekledim, içerisine sevdiğim yeşillikleri doğradım. (dereotu semizotu maydanoz)
- Son olarak da tarhun baharatı ekleyerek karıştırdım.
- Tarhun aramasını ben çok seviyorum ve bence bu çorbaya da çok yakışıyor. (Siz isterseniz kuru nane de ekleyebilirsiniz, ister doğrudan, ister zeytinyağında kavurarak. ) Çorbamız hazır afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder