Çanak Köfte Tarifi İçin Malzemeler
Köftesi İçin ;
- 500 gram dana kıyma
- 1 küçük yumurta
- Yarım çay bardağı galeta unu
- 1 adet kuru soğan – ince küçük doğranmış
- 1-2 diş sarımsak – rendelenmiş
- Kırmızı toz biber, karabiber, pul biber ve tuz
İçi İçin ;
- 2 büyük haşlanmış patates
- 1 su bardağı dolu bezelye ve havuç
Sosu İçin ;
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı salça
- 3 çay bardağı soğuk su
Üzeri İçin ;
- Rendelenmiş kaşar peyniri
Çanak Köfte Tarifi Yapılışı
- Küp küp doğranmış patatesler ve diğer garnitürler de haşlanır ve kenarda bekletilir.
- Köftesi için yoğurma kabına bütün malzemeler eklenir ve güzelce bir kaç dakika yoğrulur.
- 7 eşit parçaya bölünür ve her biri tepsinin için çanak gibi yapılır.
- İçine garnitür malzemeler paylaştırılır.
- Küçük bir tencereye sıvı yağ ve salça konup kavrulur. Çok az bir tuz ilave edilir ve suyu eklenir.
- Bir iki dakika kaynatılır ve köftelerin aralarına dökülür.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25 dakika pişirilir ve daha sonra üzerlerine kaşar peynir rendesi konup tekrar fırına sürülür.
- Bir 5-10 dakika daha pişirilir. Sıcak servis edilir.
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder