10 Mayıs 2019 Cuma

Çanak Köfte Tarifi

Çanak Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Köftesi İçin ;
  • 500 gram dana kıyma
  • 1 küçük yumurta
  • Yarım çay bardağı galeta unu
  • 1 adet kuru soğan – ince küçük doğranmış
  • 1-2 diş sarımsak – rendelenmiş
  • Kırmızı toz biber, karabiber, pul biber ve tuz
İçi İçin ;
  • 2 büyük haşlanmış patates
  • 1 su bardağı dolu bezelye ve havuç
Sosu İçin ;
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 3 çay bardağı soğuk su
Üzeri İçin ;
  • Rendelenmiş kaşar peyniri

Çanak Köfte Tarifi Yapılışı

  1. Küp küp doğranmış patatesler ve diğer garnitürler de haşlanır ve kenarda bekletilir.
  2. Köftesi için yoğurma kabına bütün malzemeler eklenir ve güzelce bir kaç dakika yoğrulur.
  3. 7 eşit parçaya bölünür ve her biri tepsinin için çanak gibi yapılır.
  4. İçine garnitür malzemeler paylaştırılır.
  5. Küçük bir tencereye sıvı yağ ve salça konup kavrulur. Çok az bir tuz ilave edilir ve suyu eklenir.
  6. Bir iki dakika kaynatılır ve köftelerin aralarına dökülür.
  7. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25 dakika pişirilir ve daha sonra üzerlerine kaşar peynir rendesi konup tekrar fırına sürülür.
  8. Bir 5-10 dakika daha pişirilir. Sıcak servis edilir.
Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder