Beşamel Soslu Patates Oturtma Tarifi İçin Malzemeler
- 5-6 orta boy patates
- 250-300 g kıyma
- 1 adet büyük boy soğan
- 2-3 adet yeşil biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- Et bulyon tablet veya tuz
- 3-4 yemek kasığı sıvı yağ
Patatesleri kızartmak için:
- Sıvı yağ
Beşamel sosu için:
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı dolusu un
- 2 su bardağı süt
- Karabiber
- Tuz
Üzerine:
- Kaşar peyniri
Beşamel Soslu Patates Oturtma Tarifi Yapılışı
Merhaba arkadaşlar, cümleten hayırlı ramazanlar
Bugün sizlere iftar için hazırlaya bileceğiniz lezzetli bir fırın yemeği önerim var . Hemen yapılışına geçelim :
- Öncelikle patateslerin kabukları soyulur, ne çok ince nede çok kalın olacak şekilde uzunlanmasına kesilir.
- Suyun altına tutulur ardından mutfak bezine veya havlusuna alınır.
- Patatesler kızgın sıvı yağ’ında önlü arkaları hafif pembeleşinceye kadar kızartılır.
- Fazla yağını çekmesi için mutfak havlusuna alınır. Patatesler bitene kadar bu işlem tekrarlanır.
- Kıymalı harcı için tavaya sıvı yağ ile birlikte yemeklik doğranmış soğan ve biberler alınır, orta ateşte rengi dönene kadar sotelenir.
- Kıyma ilave edilir, içinde 4-5 dakika çevrilir.
- Üzerine salça ve baharatlar eklenir tekrar 3-4 dakika çevirdikten sonra ocağın altı kapatılır .
- Beşamel sosu hazırlanır bunun için küçük tencerede tereyağı eritilir.
- Üzerine un ilave edilir, kokusunu çıkana kadar çırpma teliyle karıştırılır.
- Süt eklenir devamlı karıştırılır.
- En son’a tuz ve karabiber ilave edilir, sürekli karıştırılarak koyulaşması beklenir..
- Isıya dayanıklı uygun bir fırın kabına patatesler her yere gelecek şekilde yan yana dizilir.
- Kıymalı harcın bütünü üzerine yayılır.
- Diğer patateslerle üzeri kapatılır,beşamel sos üzerine gezdirilir.
- Rendelenmiş kaşar peyniri ile üzeri kapatılır.
- 200 derece fırında peynir eriyip renk alana kadar pişirilir.Beşamel soslu patatesli oturtma yemeği servise hazır.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder