2 Mayıs 2019 Perşembe

Fırında Kıymalı Patlıcan Musakka Tarifi

Fırında Kıymalı Patlıcan Musakka  Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet patlıcan
  • Yarım kilo normal kıyma
  • 2 domates
  • 1 kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1,5 su bardağı sıcak su (salçayı çözdürmek için)
  • Maydanoz
  • Karabiber, kırmızı pul biber

Fırında Kıymalı Patlıcan Musakka  Tarifi Yapılışı

  1. Patlıcanlar alacalı şekilde sorulur ve 1 parmak kalınlıkta kesilir, kızgın yağda kızartılır.
  2. Ayrı bir tencereye soğan hafif yağda kavrulur.
  3. Doğranan domates eklenir 3 dk kadar kavrulur.
  4. Baharatlar eklenir, kıymalarda güzelce kavrulur.
  5. En son maydanoz eklenir.
  6. Kızartılan patlıcanlar borcama yada küçük bir tepsiye diziIir.
  7. Üzerine kıymalı harcımızdan eşit şekilde patlıcanların üzerine yayalım.
  8. Sonra bu işlem bitince bir kasenin içine salça ve su ekleyip karıştıralım, tepsimizin üzerine dökelim. Çok sulu olmasın dikkat edin. 1. 5 su bardağı yeterli.
  9. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişene kadar tutuyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder