Köfteli Rulo Patlıcan Sarma Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo patlıcan
 
Köftesi için;
- 600 gr kıyma
 - 1 kuru soğan
 - 1 yumurta
 - 2 diş rendelenmiş sarımsak
 - Maydanoz
 - 1 tatlı kaşığı pul biber
 - 1 çay kaşığı karabiber
 - 1 çay kaşığı kimyon
 - Tuz
 
Sosu için;
- 1 su bardağı su
 - 1 tatlı kaşığı biber salçası
 - 1 tatlı kaşığı domates salçası
 - Tuz
 
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
 
Köfteli Rulo Patlıcan Sarma Tarifi Yapılışı
İftar sofralarına yakışacak nefis bir ana yemek:)
- Patlıcanı uzunlamasına dörde keselim.
 - Tuzlu suda patlıcanları yarım saat bekletelim.
 - Suyunu süzüp kurutalım.
 - Sıvı yağda arkalı önlü kızartalım ve kağıt havlu üzerine alalım.
 - Köftesi için kıyma küçük doğranmış kuru soğan, rendelenmiş sarımsak, maydanoz, yumurta, baharatlar ve tuzu alıp iyice yoğuralım ve yarım saat dinlendirelim.
 - Dinlenen harca köfte şekli verelim.
 - Bir patlıcanın kenarına köfteden koyup rulo şeklinde saralım.
 - Köfte ve patlıcan bitinceye kadar aynı işlemi uygulayalım.
 - Bir bardak suya domates ve biber salçası ve tuz ilave edip karıştıralım.
 - Sosu yemeğin üzerine dökelim.
 - Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim.
 
Afiyet olsun:)
Yorumlar
Yorum Gönder