Köz Domates Biber Çorbası (Aşçı Tarifi )

Köz Domates Biber Çorbası (Aşçı Tarifi ) İçin Malzemeler

  • 10 adet domates
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet kırmızı biber
  • 1 adet sarımsak
  • Yarım paket krema
  • 1 kaşık salça
  • 4 bardak sıcak et suyu ( normal suya et bulyon ekleyebilirsiniz. )
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik
  • Sıvı yağ veya zeytin yağı
  • Tereyağ

Köz Domates Biber Çorbası (Aşçı Tarifi ) Yapılışı

Merhabalar size bugün 5 yıldızlı otelde çalışan aşçı arkadaşımdan aldığım süper bir tarif vereceğim.
  1. Öncelikle domatesleri ikiye bölüp tepsiye dizin, üzerine karabiber, tuz ve sıvı yağ gezdirin.
  2. Fırında 15 dk pişirdikten sonra çıkartıp soğanları ve biberleri üzerlerine karabiber, tuz dökerek kenarlarına ekleyin.
  3. Sarımsakları aralarına dağıtın.
  4. Tekrar bi 15 dk pişirdikten sonra tencereye 1 yemek kaşığı tereyağ ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyin.
  5. Salçayı da ekleyip kavurun üzerine fırında olan tüm malzemeleri ekleyin.
  6. Üzerine et suyunu da ekleyip kaynatın.
  7. Baharatları da ilave edin.
  8. Yaklaşık 10 -15 dk kaynattıktan sonra blendr ile pürüzsüz hale gelecek kadar çekin .
  9. Çektikten sonra 1- 2 dk daha kaynatıp kremayı ekleyin.
  10. Tekrar bi tıkırdatın altını kapatıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Yorumlar