Köz Domates Biber Çorbası (Aşçı Tarifi ) İçin Malzemeler
- 10 adet domates
 - 1 adet kuru soğan
 - 2 adet kırmızı biber
 - 1 adet sarımsak
 - Yarım paket krema
 - 1 kaşık salça
 - 4 bardak sıcak et suyu ( normal suya et bulyon ekleyebilirsiniz. )
 - Tuz
 - Karabiber
 - Kekik
 - Sıvı yağ veya zeytin yağı
 - Tereyağ
 
Köz Domates Biber Çorbası (Aşçı Tarifi ) Yapılışı
Merhabalar size bugün 5 yıldızlı otelde çalışan aşçı arkadaşımdan aldığım süper bir tarif vereceğim.
- Öncelikle domatesleri ikiye bölüp tepsiye dizin, üzerine karabiber, tuz ve sıvı yağ gezdirin.
 - Fırında 15 dk pişirdikten sonra çıkartıp soğanları ve biberleri üzerlerine karabiber, tuz dökerek kenarlarına ekleyin.
 - Sarımsakları aralarına dağıtın.
 - Tekrar bi 15 dk pişirdikten sonra tencereye 1 yemek kaşığı tereyağ ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyin.
 - Salçayı da ekleyip kavurun üzerine fırında olan tüm malzemeleri ekleyin.
 - Üzerine et suyunu da ekleyip kaynatın.
 - Baharatları da ilave edin.
 - Yaklaşık 10 -15 dk kaynattıktan sonra blendr ile pürüzsüz hale gelecek kadar çekin .
 - Çektikten sonra 1- 2 dk daha kaynatıp kremayı ekleyin.
 - Tekrar bi tıkırdatın altını kapatıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
 
Yorumlar
Yorum Gönder