Köz Domates Biber Çorbası (Aşçı Tarifi ) İçin Malzemeler
- 10 adet domates
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet kırmızı biber
- 1 adet sarımsak
- Yarım paket krema
- 1 kaşık salça
- 4 bardak sıcak et suyu ( normal suya et bulyon ekleyebilirsiniz. )
- Tuz
- Karabiber
- Kekik
- Sıvı yağ veya zeytin yağı
- Tereyağ
Köz Domates Biber Çorbası (Aşçı Tarifi ) Yapılışı
Merhabalar size bugün 5 yıldızlı otelde çalışan aşçı arkadaşımdan aldığım süper bir tarif vereceğim.
- Öncelikle domatesleri ikiye bölüp tepsiye dizin, üzerine karabiber, tuz ve sıvı yağ gezdirin.
- Fırında 15 dk pişirdikten sonra çıkartıp soğanları ve biberleri üzerlerine karabiber, tuz dökerek kenarlarına ekleyin.
- Sarımsakları aralarına dağıtın.
- Tekrar bi 15 dk pişirdikten sonra tencereye 1 yemek kaşığı tereyağ ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyin.
- Salçayı da ekleyip kavurun üzerine fırında olan tüm malzemeleri ekleyin.
- Üzerine et suyunu da ekleyip kaynatın.
- Baharatları da ilave edin.
- Yaklaşık 10 -15 dk kaynattıktan sonra blendr ile pürüzsüz hale gelecek kadar çekin .
- Çektikten sonra 1- 2 dk daha kaynatıp kremayı ekleyin.
- Tekrar bi tıkırdatın altını kapatıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder