Güveçte Zade Kebabı Tarifi

Güveçte Zade Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gr koyun eti
  • 5 adet patlıcan
  • 2 adet patates
  • 2 adet domates
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı pul biber, karabiber, damak tadına göre tuz
  • Kızartmak için sıvı yağ
  • Üzeri için tercihe bağlı kaşar peynir

Güveçte Zade Kebabı Tarifi Yapılışı

Hayırlı Ramazanlar nyt ailesi. Davet sofralarını taçlandıracak harika bir yemek oldu umarım beğenirsiniz.
  1. Öncelikle etimizi kuşbaşından biraz küçük doğrayıp tencerede veya düdüklü tencerede pişirelim.
  2. Pişen etlerin üzerine yemeklik doğranmış soğan ve biberleri ilave edip kavuralım.
  3. Etin yağı yoksa biraz ekleyebilirsiniz. Kavrulan et ve sebzelerin üzerine salça ve baharatları atıp karıştırıyoruz.
  4. En son domatesleri ilave edip 5 dakika daha kavurup kapatıyoruz.
  5. Patatesleri küp küp doğrayıp yıkayıp süzdükten sonra kızgın yağda kızartıyoruz.
  6. Aynı yağda alacalı soyup uzunlamasına kestiğimiz patlıcanları kızartıyoruz.
  7. Patatesleri etli sosun içine atıp damak tadına göre tuz ilave ediyoruz.
  8. Kızaran patlıcanları güveç kaplarına dizip içine yaptığımız etki harcımızdan yerleştirelim ve üzerlerini kapatalım.
  9. Eğer arzu ederseniz çok az salçalı sos yapıp üzerlerine birer kaşık dökebilirsiniz.
  10. En son kasar peyniri döküp 180 dereceli fanlı fırında kasarlar eriyip kızarana kadar pişiriyoruz. Deneyeceklere afiyet olsun

Yorumlar