Güveçte Zade Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gr koyun eti
- 5 adet patlıcan
- 2 adet patates
- 2 adet domates
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı pul biber, karabiber, damak tadına göre tuz
- Kızartmak için sıvı yağ
- Üzeri için tercihe bağlı kaşar peynir
Güveçte Zade Kebabı Tarifi Yapılışı
Hayırlı Ramazanlar nyt ailesi. Davet sofralarını taçlandıracak harika bir yemek oldu umarım beğenirsiniz.
- Öncelikle etimizi kuşbaşından biraz küçük doğrayıp tencerede veya düdüklü tencerede pişirelim.
- Pişen etlerin üzerine yemeklik doğranmış soğan ve biberleri ilave edip kavuralım.
- Etin yağı yoksa biraz ekleyebilirsiniz. Kavrulan et ve sebzelerin üzerine salça ve baharatları atıp karıştırıyoruz.
- En son domatesleri ilave edip 5 dakika daha kavurup kapatıyoruz.
- Patatesleri küp küp doğrayıp yıkayıp süzdükten sonra kızgın yağda kızartıyoruz.
- Aynı yağda alacalı soyup uzunlamasına kestiğimiz patlıcanları kızartıyoruz.
- Patatesleri etli sosun içine atıp damak tadına göre tuz ilave ediyoruz.
- Kızaran patlıcanları güveç kaplarına dizip içine yaptığımız etki harcımızdan yerleştirelim ve üzerlerini kapatalım.
- Eğer arzu ederseniz çok az salçalı sos yapıp üzerlerine birer kaşık dökebilirsiniz.
- En son kasar peyniri döküp 180 dereceli fanlı fırında kasarlar eriyip kızarana kadar pişiriyoruz. Deneyeceklere afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder