Piliç Topkapı Tarifi İçin Malzemeler
Bir bütün tavuk bonfile (700 gr. lık kullandım)
İÇ PİLAV İÇİN;
- 1 su bardağı pirinç
 - 1 adet soğan
 - 1 yemek kaşığı kuş üzümü
 - 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
 - Karabiber, kimyon, kırmızı toz biber, tarçın
 - Tuz, şeker
 - 1 yemek kaşığı tereyağ
 - 2 yemek kaşığı sıvı yağ
 - 1, 5 su bardağı su
 
SOSU İÇİN;
- 1 yemek kaşığı dolusu domates salçası
 - 2 su bardağına yakın su
 - Tuz
 - Karabiber, kimyon, toz biber, köri
 
ÜZERİ İÇİN;
- Kaşar peyniri rendesi
 
Piliç Topkapı Tarifi Yapılışı
- Önce iç pilavı yapalım bunun için tereyağ ve sıvı yağında küp soğanları kavuralım.
 - Üzerine yıkanan pirinçi ekleyip kavurmaya devam edelim.
 - Sıcak suda beklettiğimiz kuş üzümlerini süzüp ekleyelim ve baharat, tuz, şeker ilavesiyle lezzetlendirelim.
 - Suyunu verelim ve pişmeye bırakalım. Çok az diri kalabilir. Çünkü sos ile tekrar pişecek.
 - Tavuk göğüslerini ister kendiniz ister kasabınıza ayarlatın. Önce bıçak ile 3 kata bölelim ve streç film arasında et döveceği ile dövelim.
 - İç pilavdan koyup dikkatlice rulo yapalım. Bir tavaya dizelim çok az sıvı yağ gezdirip önlü arkalı hafif kızartalım.
 - Sosu için olan tüm malzemeyi kaynatalım ve tavukların üzerine gezdirelim. Kapağını kapatıp kısık ateşte 30 dk. Kadar pişirelim.
 - Kaşar peyniri rendesi ilave edip fırına atalım. (Bu esnada bir borcama aktarım yapabilirsiniz. ) AFİYET OLSUN.
 
Yorumlar
Yorum Gönder