Piliç Topkapı Tarifi

Piliç Topkapı Tarifi İçin Malzemeler

Bir bütün tavuk bonfile (700 gr. lık kullandım)
İÇ PİLAV İÇİN;
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • Karabiber, kimyon, kırmızı toz biber, tarçın
  • Tuz, şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1, 5 su bardağı su
SOSU İÇİN;
  • 1 yemek kaşığı dolusu domates salçası
  • 2 su bardağına yakın su
  • Tuz
  • Karabiber, kimyon, toz biber, köri
ÜZERİ İÇİN;
  • Kaşar peyniri rendesi

Piliç Topkapı Tarifi Yapılışı

  1. Önce iç pilavı yapalım bunun için tereyağ ve sıvı yağında küp soğanları kavuralım.
  2. Üzerine yıkanan pirinçi ekleyip kavurmaya devam edelim.
  3. Sıcak suda beklettiğimiz kuş üzümlerini süzüp ekleyelim ve baharat, tuz, şeker ilavesiyle lezzetlendirelim.
  4. Suyunu verelim ve pişmeye bırakalım. Çok az diri kalabilir. Çünkü sos ile tekrar pişecek.
  5. Tavuk göğüslerini ister kendiniz ister kasabınıza ayarlatın. Önce bıçak ile 3 kata bölelim ve streç film arasında et döveceği ile dövelim.
  6. İç pilavdan koyup dikkatlice rulo yapalım. Bir tavaya dizelim çok az sıvı yağ gezdirip önlü arkalı hafif kızartalım.
  7. Sosu için olan tüm malzemeyi kaynatalım ve tavukların üzerine gezdirelim. Kapağını kapatıp kısık ateşte 30 dk. Kadar pişirelim.
  8. Kaşar peyniri rendesi ilave edip fırına atalım. (Bu esnada bir borcama aktarım yapabilirsiniz. ) AFİYET OLSUN.

Yorumlar