Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Pirinç Pilavı (Şehriyeli) Tarifi

Pirinç Pilavı (Şehriyeli) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pilavlık beyaz pirinç
  • 2, 5 su bardağı ılık su
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • 30 gram teremyağ
  • 1 küçük çay bardağı arpa şehriye
  • 5 damla limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Pirinç Pilavı (Şehriyeli) Tarifi Yapılışı

Pirinç, nişasta oranının yüksek olmasının yanı sıra içerisinde bulunan B1, B2, C, E vitaminleri ve fosfor, demir, kalsiyum, magnezyum, potasyum, sodyum minerallerini içerir.
Vücut gelişimine katkı sağladığı gibi enerji de verir.
Doyurucu olması ile hazmı kolaylaştırır.
Vücuttaki fazla suyu aldığından dolayı vücudu toksik maddelere karşı koruyarak uzaklaşmasına yardımcı olur.
Kansere karşı koruyucudur. Böbrekleri ve kalp sağlığını korur.
Cilt sağlığına da faydası vardır 😍
Pirinç bu kadar faydalı iken teremyağ ile birleşince de tadına doyum olmuyor 😉
Nefis teremyağlı pirinç pilavı tarifimin işte detayları :
  1. Öncelikle derin bir kase içerisine pirinçler, soğuk su ve 1 çay kaşığı tuz ilave edilerek birkaç dakika bekletilir.
    Sıcak su eklenirse pirinçler kırılacaktır. Bunu önlemek için tuzlu soğuk suda bekletilir.
  2. Bekletilen pirinçler sonrasında nişastasını tamamen bırakana kadar yıkanır, süzdürülür ve ayrı bir kaba alınır.
  3. Dakikalar sonunda beyaz suyunu salan pirinçler son bir kez daha soğuk sudan da geçirilerek sonrasında süzdürülür ve kenarda bekletilir.
  4. Geniş bir tencere ocağa alınarak içerisine sıvı yağ ve teremyağ ilave edilerek yağların karışması için kısık ateşte teremyağ eritilir ve sonra üzerine şehriyeler ilave edilerek, tahta kaşık ile karıştırılarak kavrulur.
  5. Kavrulan şehriyelerin üzerine suyundan süzdürülen pirinçler ilave edilir ve birkaç dakika karıştırılarak orta ateşte kavrulur.
  6. Kavrulan pirinçlerin üzerine limon suyu sıkılır ve ılık su ilave edilir.
  7. Üzerine son olarak da tuz ilave edilerek karıştırılır.
  8. Hemen sonrasında ocağın altı kısılarak, tencerenin kapağı kapalı olacak şekilde pirinçler pişirilir.
  9. Pirinçler suyunu tamamen çekmiş olmalıdır.
  10. Piştikten sonra pilav tenceresi sarılarak demlenmeye bırakılır.
  11. Birkaç dakika sonrasında hazır olan pirinç pilavı servis tabaklarına alınarak servis edilir.
    Herkese afiyet olsun 💕

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?