Semizotu Cacığı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 büyük bağ semizotu
- Yarım çay bardağı pirinç
- Sarımsaklı yoğurt
- Tuz
Sosu İçin ;
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı salça
- Pul biber
Semizotu Cacığı Tarifi Yapılışı
Merhabalar, ramazanda en sevdiğim böyle soğuk mezeler. Yedikçe insanın içi rahatlıyor soğuk soğuk çok güzel gidiyor. Elazığ da semizotu değil de pirpirim olarak bilinir, canım annem nohutlu, kuru fasulyeli ve bol sarımsaklı olarak yemeğini yapardı ne lezzetli olurdu
- Semiz otunu bol suda yıkayıp doğruyoruz.
- Kaynamakta olan suya semiz otunu ve yıkanmış pirinci katıp yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
- Suyunu süzüp soğumaya bırakıyoruz.
- Daha sonra sarımsaklı yoğurtla buluşturup servis tabağına alıyoruz.
- Zeytinyağını küçük bir tavaya alıp salçasını ve pul biberini de katıp kavuruyoruz.
- Cacığımızın üzerine bu sosu gezdirip soğuk olarak servis ediyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder