Tavuklu Kabak Graten Tarifi İçin Malzemeler
- 3 tane kabak
Tavuklu harç için;
- 1 tane tavuk göğsü
- 1 tane kuru soğan
- 3 tane sivri biber
- 1 tane kırmızı biber
- 2 diş sarımsak
- Yeteri kadar sıvı yağ
- Tuz, karabiber, kekik, pulbiber
Beşamel sos için ;
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 dolu yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- 1 fiske tuz
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Domatesli sos için ;
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 tane rendelenmiş domates
- Tuz, pulbiber, karabiber ve
- isteğe bağlı biraz kuru reyhan
Tavuklu Kabak Graten Tarifi Yapılışı
Merhaba arkadaşlar sizlere hem sunumu, hem lezzeti ile harika bir tavuklu kabak graten tarifim var, çok lezzetli ve hafif bir yemek. Ramazan Ayı’na ve iftar sofrasına yakışır bir tarif herkese tavsiye ederim.
- Öncelikle iç harcımızı hazırlayalım tavuk göğsünü küp küp kuşbaşı şeklinde doğrayın ne çok büyük ne çok küçük olsun.
- Doğradığınız tavuk göğsünü tavaya alalın ve suyunu salıp tekrar çekinceye kadar pişirin suyunu çekince üzerine yeteri kadar sıvı yağ doğranmış kuru soğan ve biberleri ekleyip iyice kavurun baharatları ve tuzu da ilave ettikten sonra biraz daha kavurup altını kapatın.
- Kabakları güzelce yıkayıp ortadan ikiye kesin 1 tatlı kaşığı yardımı ile içini dikkatli bir şekilde oyun tencereye yeteri kadar su koyup içine bir yemek kaşığı tuz ilave edin ve kabaklarınızı hafif diri kalacak şekilde haşlayın.
- Haşlanmış olan kabakları süzüp borcama yerleştirin.
- Beşamel sosu için tencereye tereyağı ve sıvı yağı koyup eritin.
- İçine unu ilave edip biraz kavurun daha sonra üzerine sütü ilave edip çırpıcıyla hızlı bir şekilde karıştırın ve unun tamamen dağılmasını sağlayın.
- Kaynadıktan sonra içine bir Fiske tuz atarak kapatın.
- Beşamel sosun yarısını tavuklu harcın içine dökerek karıştırın bu harcımızı kabakların içine eşit miktarda yerleştirin, kalan beşamel sosunu üzerlerine gezdirin.
- Sos tenceresine sıvı yağ salça ve rendelenmiş domatesi koyum, tuzunu ve baharatlarını katıp iyice pişirin bir çay bardağı kadar su ilave edip sosumuzu iyice pişirdikten sonra borcamın içine dikkatlice döküm, en son kabakların üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serptikten sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında kaşar peynirleri kızarıncaya kadar pişirin.
NOT : Yemeği servise 35 _40 dakika kala pişirin. Sıcak sıcak servis yapın. Şimdiden afiyetler olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder