Yedikçe Yedirten Kabak Salatası Tarifi

Yedikçe Yedirten Kabak Salatası  Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet kabak
  • 3 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 1 kase garnitür
  • 1 su bardağı tane mısır
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım demet ince doğranmış  dereotu
  • Çok az sıvı yağ
  • Tuz

Yedikçe Yedirten Kabak Salatası  Tarifi Yapılışı

Hem çok pratik, hemde yedikçe yedirten lezzetli bir salata hazırlamaya ne dersiniz?
  1. Kabakları rendeleyip suyunu sıkın. Az yağda yaklaşık on dakika kavurup, soğumaya bırakın.
  2. Tüm malzemeleri salata kasesinde buluşturup, bir güzel karıştırın. Dilediğiniz şekilde sunuma hazırlayıp servis edin.
Garnitürü hazır kullanabileceğiniz gibi kendinizde hazırlayabilirsiniz. Ben

Kabak salatası tarifi püf noktaları

  • Kabakları rendeledikten sonra suyunu mutlaka sıkmalısınız. Sıkmadığınız takdirde salatanız sulu olacaktır. Buda sizlere istediğiniz görüntüyü ve lezzeti vermeyecektir.
  • Salatanızı aynı gün yapmanız lezzet açısından oldukça önemlidir. 1 gün önceden yapılan yoğurtlu salatalarda ertesi güne kadar farklılıklar meydana gelmektedir. Ancak 1 gün öncesinden kabakları rendeleme ve kavurma işini halledip geri kalanını ertesi gün yapabilirsiniz.
  • Daha koyu kıvamlı bir salata için süzme yoğurt kullanabilirsiniz.
  • Dereotu yerine salatanıza maydanozda koyabilirsiniz.

Yorumlar