6 Haziran 2019 Perşembe

Beşamel Soslu Ispanak Graten Tarifi

Beşamel Soslu Ispanak Graten Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg ıspanak
  • 3 adet patates
  • 2 adet soğan
  • Tuz
  • Karabiber, pulbiber, fesleğen kurusu
Beşamel sos için;
  • 2, 5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı Tuz
Üzeri için;
  • Kaşar rendesi

Beşamel Soslu Ispanak Graten Tarifi Yapılışı

  1. Patatesler kabukları soyulup dairesel şekilde orta kalınlıkta kesilir ve yumuşamadan sert şekilde kızartılır.
  2. Soğan yemeklik olacak şekilde kesilir ve sıvı yağ eklenip kavrulur.
  3. Ispanak tuzu ve baharatları ile kıyılıp soğana eklenir, çok pişmeden ocak kapatılır.
  4. Patatesin bir kısmı tepsiye dizilir.
  5. Üzerine ıspanağın bir kısmı yayılır, üzerine kalan patates ve ıspanak eklenir.
  6. Beşamel sos için tüm malzemeler tencereye alınır kaynayana kadar orta dereceli ateşte pişirilir.
  7. Son olarak sos tepsinin son katına dökülür.
  8. Kaşar rendesi serpilir ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder