Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Etli Patatesli Patlıcan Oturtma Tarifi

Etli Patatesli Patlıcan Oturtma Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet patlıcan
  • 6 adet patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 500 gr dana kuşbaşı
  • 3 adet domates
  • 5 adet yeşil biber
  • 3-4 adet kırmızı biber
  • 4-5 adet sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
Kızartmak için
  • Sıvı yağ

Etli Patatesli Patlıcan Oturtma Tarifi Yapılışı

Merhaba, sizlere hem sunumu hemde tadı çok süper lezzetli bir yemek tarif etmek istiyorum. Tarife geçiyorum.
  1. Önce soğanları küp küp doğrayın belli miktar yağ ile kavurun daha sonra kuşbaşı etleri de ekleyip birlikte 2- 3 dakika çevirin.
  2. 1 adet domatesi rendeleyin ve 1 tatlı kaşığı domates salçası ve 1 tatlı kaşığı biber salçasını da ekleyip birlikte kavurun.
  3. Suyunu ekleyin ve düdüklüde 20-25 dk pişirin.
  4. Patlıcanları yıkayın ve alacalı soyun.
  5. Daha sonra tekerlek şeklinde kestikten sonra tuzlu suda 15 dk bekletin.
  6. Patatesleri soyun ve yıkayın onları da tekerlek şeklinde doğrayın ve kızartın ve kağıt havlu serili bir tabağa koyun.
  7. Daha sonra patlıcanları sıkın ve kurulayın. Onları da kızartın.
  8. Pişirdiğiniz kuşbaşı eti, fırın tepsinin veya borcamın en altına yayın.
  9. Onun üstüne kızarttığınız patlıcan ve patatesleri bir patlıcan, bir patates, domates, yeşil biber, kırmızı biber şeklinde sırasıyla dizin dizin bu işlemi sebzeler bitene kadar devam edin.
  10. Aralarına sarımsakları yerleştirin.
  11. En üstüne 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 tatlı kaşığı domates salçasını, bir miktar sıvı yağı, etsuyunu birlikte karıştırıp yemeğin üzerine dökün.
  12. 190 derecelik ısınmış fırında üstleri kızarana kadar pişirin. Sevdiklerinize paylaşmanız dileğiyle.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?