Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Fırında Beşamel Soslu Musakkam Tarifi

Fırında Beşamel Soslu Musakkam Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet patlıcan
Kıymalı harç için:
  • 250 gr kıyma
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2-3 adet biber
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Karabiber, pulbiber, tuz
Beşamel sos için:
  • 1, 5 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Karabiber
  • Tuz
Üzeri için
  • Kaşar Peyniri
Patlıcanları kızartmak için
  • Sıvı yağ

Fırında Beşamel Soslu Musakkam Tarifi Yapılışı

  1. Patlıcanlar alacalı soyularak dilimlenir. Tuzlu suda yarım saat bekletilir. Sonra yıkayarak kurulayın patlıcanları kızartın.
  2. İç harcı hazırlarken. Sıvı yağda yemeklik doğranmış soğanlar kızartılır.
  3. Pembeleşmeye başladıktan sonra doğramış olduğunuz biberleri ilave ederek 1-2 dk daha kavurun.
  4. Üzerine kıymayı ekleyin ve kavurmaya devam edin.
  5. Kıymalar biraz piştikten sonra salçayı ilave edin baharatları ekleyip pişirin.
  6. Beşamel sos için, unu kokusu çıkana kadar yağda kavurun. Üzerine sütü ilave edilerek hiç topak kalmayacak şekilde çırpıcı ile çırparak pişirin.
  7. Beşamel sos koyulaşınca karabiber ve tuz ekleyin.
  8. Fırın kabının tabanına kızartmış olduğunuz patlıcanları dizin.
  9. Üzerine kıymalı harcı serin.Kıymalı harcın da üzerine beşamel sos dökülerek her yerine eşit şekilde yayın.
  10. Rendelenmiş küçük bir kase kadar kasar peyniri üzerine serpin ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin
    Afiyet olsun. 😊

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?