14 Haziran 2019 Cuma

Fırında Kuşbaşılı Sebze Türlüsü Tarifi

Fırında Kuşbaşılı Sebze Türlüsü Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr kuşbaşı et
  • 4 patates
  • 2 kabak
  • 2 patlıcan
  • 2 tane soğan
  • 5-6 tane sivri biber
  • Pul biber, karabiber, kekik
  • 1 büyük domates
  • 3 diş sarımsak
  • 1 su bardağı et suyu veya su
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz

Fırında Kuşbaşılı Sebze Türlüsü Tarifi Yapılışı

  1. Bütün malzemeleri küp küp doğrayalım .
  2. Sarımsak çok ince kıyalım.
  3. Baharat su ve salçayı karıştırıp malzemelerin üzerine döküp karıştıralım .
  4. Tepsi veye güveç kaplarına koyalım üstünü folyo yada yağlı kağıtla kapatıp 200 derecede 45 dakika kadar pişirelim.
  5. Üstünü açıp suyunu çekene kadar kızarana kadar pişirelim ,afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder