Fırında Kuşbaşılı Sebze Türlüsü Tarifi

Fırında Kuşbaşılı Sebze Türlüsü Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr kuşbaşı et
  • 4 patates
  • 2 kabak
  • 2 patlıcan
  • 2 tane soğan
  • 5-6 tane sivri biber
  • Pul biber, karabiber, kekik
  • 1 büyük domates
  • 3 diş sarımsak
  • 1 su bardağı et suyu veya su
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz

Fırında Kuşbaşılı Sebze Türlüsü Tarifi Yapılışı

  1. Bütün malzemeleri küp küp doğrayalım .
  2. Sarımsak çok ince kıyalım.
  3. Baharat su ve salçayı karıştırıp malzemelerin üzerine döküp karıştıralım .
  4. Tepsi veye güveç kaplarına koyalım üstünü folyo yada yağlı kağıtla kapatıp 200 derecede 45 dakika kadar pişirelim.
  5. Üstünü açıp suyunu çekene kadar kızarana kadar pişirelim ,afiyet olsun.

Yorumlar