Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Güveçte Patates Dilimli Tavuk Tarifi

Güveçte Patates Dilimli Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 ,5 tavuk göğsü
  • 4 adet orta boy patates
  • 1 küçük kavanoz garnitür
  • 1 adet soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 diş sarımsak
  • Kekik karabiber tuz
Beşamel sos için ;
  • 1 dolu yemek kaşığı un
  • 1 dolu yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • Karabiber tuz
Üzeri için;
  • Kaşar Dilimleri

Güveçte Patates Dilimli Tavuk Tarifi Yapılışı

Hayırlı günler diliyorum herkese. Rabbim oruçlarımızı kabul etsin bu aralar ne çok ana yemek paylaşıyorum dimi. 😁 Ramazanda akşama ne yapıcam diye düşünmeyin istiyorum. bu tarifim de iftar sofralarına çok yakışacak bir tarif. yanına da pilav. 🌺🌺😍
  1. Öncelikle tavukları kuşbaşı doğrayalım tavaya yağ koyup tavukları ekleyelim heryeri mühürlenince minik minik doğradığımız soğanları ve biberleri ekleyelim.
  2. Sarımsağı rendeleyip ilave edelim.
  3. Salçayı da ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım.
  4. Garnitürü ekleyelim baharatları serpip ocağı kapatalım.
  5. Patatesleri soyup halka halka kesip kızartalım.
  6. Güveçlere patatesleri koyup üzerine tavuklu garnitürü ilave edelim.
  7. Beşamel sos için tavaya yağı koyup eritelim.
  8. Un ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım. Yavaş yavaş sütü ekleyip kıvam alana kadar çırpalım.
  9. Tuz ve karabiberini ekleyelim. Güveçlere dökelim.
  10. Üzerine kaşar dilimleri koyalım. 180 derece fırında kaşarlar kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?