14 Haziran 2019 Cuma

Kremalı Poğaça Tarifi

Kremalı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket krema (200 ml)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta akı
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 2 çay kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
İç harcı için
  • Beyaz peynir
  • Maydanoz
Üzeri için
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Susam

Kremalı Poğaça Tarifi Yapılışı

Harika ötesi bir poğaça ile sizlere selamlar, Hamurunda krema var Sirke var Kıyır kıyır ağızda dağılıyor Sanki kurabiye, o kadar nefis, ısrarla yapmanızı tavsiye ederim Bardak ölçüsüne göre un miktarının değişebilir kontrollü bir şekilde azar azar un ilave edelim Benim 3 su bardağı un yeterli geldi.
  1. Yoğurma kabına krema, sıvı yağ, yumurta akı, sirke, toz şeker ve tuz alınır ve karıştırılır.
  2. Kabartma tozu ve un ilave ederek yumuşak bir hamur yoğurulur.
  3. Mandalina büyüklüğünde parçalar alınır.
  4. Elimizle hamur açılır. Ortasına peynirli harç koyulur.
  5. Ortada birleştirilir.
  6. Uç kısımları sivri yapılır.Oval şekli verilir.
  7. Ters çevirip, birleştirilen yüzü, tepsinin altına getirilir.Yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
  8. Üzerine yumurta sarısı sürülür.Çatalla çizikler atılır Susam serpilir.
  9. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder