Kremalı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket krema (200 ml)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta akı
- 1 yemek kaşığı sirke
- 2 çay kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
İç harcı için
- Beyaz peynir
- Maydanoz
Üzeri için
- 1 adet yumurta sarısı
- Susam
Kremalı Poğaça Tarifi Yapılışı
Harika ötesi bir poğaça ile sizlere selamlar, Hamurunda krema var Sirke var Kıyır kıyır ağızda dağılıyor Sanki kurabiye, o kadar nefis, ısrarla yapmanızı tavsiye ederim Bardak ölçüsüne göre un miktarının değişebilir kontrollü bir şekilde azar azar un ilave edelim Benim 3 su bardağı un yeterli geldi.
- Yoğurma kabına krema, sıvı yağ, yumurta akı, sirke, toz şeker ve tuz alınır ve karıştırılır.
- Kabartma tozu ve un ilave ederek yumuşak bir hamur yoğurulur.
- Mandalina büyüklüğünde parçalar alınır.
- Elimizle hamur açılır. Ortasına peynirli harç koyulur.
- Ortada birleştirilir.
- Uç kısımları sivri yapılır.Oval şekli verilir.
- Ters çevirip, birleştirilen yüzü, tepsinin altına getirilir.Yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
- Üzerine yumurta sarısı sürülür.Çatalla çizikler atılır Susam serpilir.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder