18 Haziran 2019 Salı

Kısır (Semizotu İle) Tarifi

Kısır (Semizotu İle) Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 çay bardağı ince bulgur
  • 2 su bardağı kaynamış sıcak su
  • 1 orta boy soğan
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tutam nane
  • 2-3 adet taze soğan
  • 2 adet sarımsak ( isteğe göre)
  • 2 orta boy salatalık
  • 2-3 tane domates
  • 1 tutam semizotu
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz (salçanın tuzuna göre)
  • 1, 5 yemek kaşığı karışık salça
  •  1 çay bardağı zeytinyağı
  • Nar ekşisi isteğe göre limon da olabilir

Kısır (Semizotu İle) Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle bulguru ıslatıp ağzını kapatıp dinlenmeye bırakılır.
  2. Yeşillikler sırasıyla doğranır.
  3. Semizotu küçük küçük dallarına ayrılır.
  4. Domates kabuklarını soyup küp küp doğranır.
  5. Kuru soğan ince ince doğranır ve isteğe göre tavada yarım çay bardağı zeytinyağı ile pembeleşinceye kadar salça ile kavrulur. baharatlar da eklenir.
  6. Kavrulmuş soğan bulgurun üzerine eklenir ve iyice karıştırılır.
  7. Yeşilliklerin üzerine yarım çay bardağı zeytinyağı eklenir (yeşilliklerin parlak görünmesini sağlar) ve yoğurulan bulgurun üzerine dökülür ve karıştırılır.
  8. Son olarak domates, tuz ve nar ekşisi de eklenir ve servis yapılır. Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder