Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Mahluta Çorbası Tarifi

Mahluta Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • Yarım su bardağı pirinç
  • 2 litre su
Sos için
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 1 büyük havuç
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 su bardağı su
  • Tuz

Mahluta Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Kırmızı mercimek ve pirinçleri iyice yıkayalım.
  2. Tencereye 8 su bardağı su koyup iyice şişip yumuşayana kadar pişirelim.
  3. Düdüklü tencerede 15 dakika da kolayca pişirebilirsiniz. Onlar pişerken biz sosunu hazırlayalım soğanı çok minik bir şekilde doğrayalım isterseniz benim gibi ince rendeyle rendeleyebilirsiniz.
  4. Tavaya soğanı yağ ile alıp soğan yumuşayana kadar kavuralım.
  5. Ardından havucu ince rendeyle rendeleyip soğanlara ekleyelim ve havuçlar yumuşayana kadar ara sıra karıştırarak kavurmaya devam edelim.Kavruluncaya kadar kavuralım
  6. Yumuşayan havuçları salçaları ekleyip kokusu çıkana kadar biraz daha kavuralım.
  7. Son olarak baharat ve tuz ilavesi yapalım ve pişen çorbanın suyundan 2-3 kepçe sosa ilave ederek karıştıralım.
  8. Sos akışkan bir kıvam alınca sosu çorbaya yavaşça döküp bir yandan da karıştıralım. Bu sırada çorbaya gerek duyulursa kıvamını inceltmek için su ilavesi yapabilirsiniz ve damak zevkinize göre baharat ile tuz eklemesi yaparak çorbayı bir taşım daha kaynatalım. Ardından hazır olan çorbayı ocaktan alıp dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. deneyeceklere şimdiden afiyet olsun

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?