16 Haziran 2019 Pazar

Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi

Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı mercimek
  • 3 su bardağı pilavlık bulgur
  • Tuz
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım su bardağı zeytinyağı yağı

Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı

Benim mercimeğim Malatya ‘ nın kahverengi mercimeği siz yeşil mercimek de kullanabilirsiniz.
  1. Önce mercimeğimizi yıkayıp 10 su bardağı su ile pişirelim.
  2. Kaynadıktan sonra tahminen 10 dakika gibi tam pişmeyecek sonra bulguru ekleyip tuzunu atalım.
  3. Bulgur pilavı kıvamında suyunu ayarlayıp yani suyu az gelirse biraz ilave edin.
  4. Pilav suyunu çekince 15 dakika gibi ayrı bir tavada tereyağını eritelim iyice kızarsın zeytinyağını da ekleyip pilavın üzerine dökelim.
  5. Kısık ateşte 10 dakika sonra kontrol edip ocaktan alalım 10 dakika dinlendirip servis edelim. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder