Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi

Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı mercimek
  • 3 su bardağı pilavlık bulgur
  • Tuz
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım su bardağı zeytinyağı yağı

Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı

Benim mercimeğim Malatya ‘ nın kahverengi mercimeği siz yeşil mercimek de kullanabilirsiniz.
  1. Önce mercimeğimizi yıkayıp 10 su bardağı su ile pişirelim.
  2. Kaynadıktan sonra tahminen 10 dakika gibi tam pişmeyecek sonra bulguru ekleyip tuzunu atalım.
  3. Bulgur pilavı kıvamında suyunu ayarlayıp yani suyu az gelirse biraz ilave edin.
  4. Pilav suyunu çekince 15 dakika gibi ayrı bir tavada tereyağını eritelim iyice kızarsın zeytinyağını da ekleyip pilavın üzerine dökelim.
  5. Kısık ateşte 10 dakika sonra kontrol edip ocaktan alalım 10 dakika dinlendirip servis edelim. Afiyet olsun

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?