14 Haziran 2019 Cuma

Patatesli Havuçlu Bezelye Yemeği Tarifi

Patatesli Havuçlu Bezelye Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 büyük boy patates
  • 1 büyük boy havuç
  • 1 kilo ayıklanmış bezelye
  • 2 küçük boy soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2,5 çay kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı pul biber
  • 2,5 su bardağı sıcak su
  • Az sıvı yağ

Patatesli Havuçlu Bezelye Yemeği Tarifi Yapılışı

  1. Soğanları yemeklik doğrayıp az sıvı yağda (3-4 kaşık) kavurun.
  2. Patatesleri ve havuçları küçük küpler halinde doğrayın.
  3. Soğan kavrulunca salçayı ekleyip birkaç dakika karıştırın.
  4. Patates, havuç ve bezelyeleri ekleyin.
  5. Tuzunu ve pul biberini de atıp bir kaç dakika daha karıştırın.
  6. Sıcak suyu ekleyin ve kısık ateşte 40 dakika kadar yemeğinizi pişirin.
Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder