15 Haziran 2019 Cumartesi

Peynirli Açma Tarifi

Peynirli Açma Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • Tuz şeker
  • 1 paket yaş maya
  • Alabildiği un
  • Arasına sürmek için ;250 gr margarin veya tereyağı
  • İçi için; peynir
  • Üzerine; 1 yumurta sarısı

Peynirli Açma Tarifi Yapılışı

  1. Bütün malzemeleri karıştırıp hamur haline getiriyoruz.
  2. Bu arada 250 gr margarini 6 eşit parçaya bölüm.
  3. Hamuru 3 bezeye ayırıp teker teker açıp aralarına 1 er küp yağ sürüp bohça haline getiriyoruz.
  4. Bu işlemi 2 defa yapıp böldüğümüz 6 parça yağı aralarına sürüyoruz.
  5. 3. Defa büyük kare açtığımızda ortadan ikiye bölüp 1er kenarına peynir içini koyup rulo haline getiriyoruz.
  6. Bu sayede 1 bohçadan 2 rulo elde edeceğiz.
  7. 2 ruloyu da 6 eşit parçaya bölüp yan çevirip üstüne bastırarak düzlüyoruz.
  8. Yarım saat tepsi mayası yaptıktan sonra üzerine yumurta sürüp 200° fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder