Peynirli Açma Tarifi
Peynirli Açma Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta
- Tuz şeker
- 1 paket yaş maya
- Alabildiği un
- Arasına sürmek için ;250 gr margarin veya tereyağı
- İçi için; peynir
- Üzerine; 1 yumurta sarısı
Peynirli Açma Tarifi Yapılışı
- Bütün malzemeleri karıştırıp hamur haline getiriyoruz.
- Bu arada 250 gr margarini 6 eşit parçaya bölüm.
- Hamuru 3 bezeye ayırıp teker teker açıp aralarına 1 er küp yağ sürüp bohça haline getiriyoruz.
- Bu işlemi 2 defa yapıp böldüğümüz 6 parça yağı aralarına sürüyoruz.
- 3. Defa büyük kare açtığımızda ortadan ikiye bölüp 1er kenarına peynir içini koyup rulo haline getiriyoruz.
- Bu sayede 1 bohçadan 2 rulo elde edeceğiz.
- 2 ruloyu da 6 eşit parçaya bölüp yan çevirip üstüne bastırarak düzlüyoruz.
- Yarım saat tepsi mayası yaptıktan sonra üzerine yumurta sürüp 200° fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder