Tane Tane Pirinç Pilavim Tarifi

Tane Tane Pirinç Pilavim Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 çay bardağı arpa şehriye
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Sıcak su (3 su bardağı )

Tane Tane Pirinç Pilavim Tarifi Yapılışı

  1. Pirinci suya ıslatalım yarım saat kadar diğer yandan tencereye sıvı yağ ve tereyağı alalım, eritelim.
  2. Şehriyeyi ilave edip iyice şehriyenin rengi dönünceye kadar kavuralım, ben biraz fazla kavuruyorum ama isteğe bağlı biraz pembeleşinceye kadar da yeterli sonra pirinci soğuk su ile iyice yıkayın.
  3. Nişastası geçince ye kadar süzün ve tencereye alalım tuzunu da atıp bir kaç dakika kavurun, yaklaşık 5 dk yeterli sonra üzerine kaynar su ilave edip kapağını kapatın.
  4. Pirinç suyunu çekinceye kadar pişirelim ve 10 dk kadar dinlendikten sonra servise hazır afiyet şifa olsun :)
    Not : 1 bardak pirince, 1. 5 bardak su, ölçü bu şekilde pirinci ne ile ölçtü iseniz aynı kap ile bire bir buçuk şeklinde oluyor.

Yorumlar