3 Haziran 2019 Pazartesi

Tavuk Şinitzel Tarifi

Tavuk Şinitzel Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tane tavuk göğsü kemiksiz
  • 1 tane yumurta
  • Yarım su bardağı galeta unu
  • Yarım su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı karabiber ve tuz
Kızartmak için :
  • Sıvı yağ

Tavuk Şinitzel Tarifi Yapılışı

  1. Bir bütün tavuk göğsünü ince dilimler olacak şekilde doğruyoruz :)
  2. Diğer taraftan bir yumurtayı çok az bir suyla çırpıyoruz ( 1-2 yemek kaşığı kadar su kullandım ) unlar ve baharatları karıştırıyoruz :)
  3. İnce dilimlediğimiz tavuk etlerini ilk önce çırptığımız yumurtaya daha sonrada unlu karışıma bulayıp bir tabağa diziyoruz :)
  4. Tüm malzeme bittiğinde kızgın yağda kızartıp kızaranları havlu kağıt üzerine alıyoruz :)
  5. varsa fazla yağı süzüldüğünde sıcak sıcak servis ediyoruz :)
Tavaya çok fazla tavuk eti doldurmayın ki pişme sırasında yağın ısısı bozulup etler yağ çekmesin :) birde pişerken sürekli çevirmeyin bir tarafı tamamen kızardığında diğer tarafını çevirirseniz etlerin üzerindeki pane bozulmaz :) oldukca kolay ve lezzeti bol herkese tavsiye ederim :) deneyeceklere şimdiden afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder