Tavuk Şinitzel Tarifi İçin Malzemeler
- 1 tane tavuk göğsü kemiksiz
- 1 tane yumurta
- Yarım su bardağı galeta unu
- Yarım su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı zerdeçal
- 1 çay kaşığı karabiber ve tuz
Kızartmak için :
- Sıvı yağ
Tavuk Şinitzel Tarifi Yapılışı
- Bir bütün tavuk göğsünü ince dilimler olacak şekilde doğruyoruz :)
- Diğer taraftan bir yumurtayı çok az bir suyla çırpıyoruz ( 1-2 yemek kaşığı kadar su kullandım ) unlar ve baharatları karıştırıyoruz :)
- İnce dilimlediğimiz tavuk etlerini ilk önce çırptığımız yumurtaya daha sonrada unlu karışıma bulayıp bir tabağa diziyoruz :)
- Tüm malzeme bittiğinde kızgın yağda kızartıp kızaranları havlu kağıt üzerine alıyoruz :)
- varsa fazla yağı süzüldüğünde sıcak sıcak servis ediyoruz :)
Tavaya çok fazla tavuk eti doldurmayın ki pişme sırasında yağın ısısı bozulup etler yağ çekmesin :) birde pişerken sürekli çevirmeyin bir tarafı tamamen kızardığında diğer tarafını çevirirseniz etlerin üzerindeki pane bozulmaz :) oldukca kolay ve lezzeti bol herkese tavsiye ederim :) deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder