4 Haziran 2019 Salı

Tel Kadayıftan Bülbül Yuvası Tarifi

Tel Kadayıftan Bülbül Yuvası Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr tel kadayıf
  • 250 gr eritilmiş tereyağ veya margarin
İç Harcı İçin ;
  • 2 su bardağı çekilmiş ceviz
Şerbeti İçin ;
  • 3. 5 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su

Tel Kadayıftan Bülbül Yuvası Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle tel kadayıfımızı uzunlamasına tutup 3 parmağımıza sarıyoruz ve oval bir şekil elde ediyoruz.
  2. Bütün kadayıflarımıza bu şekil verdikten sonra boş kalan orta kısımlarına dövülmüş ceviz içlerimizden birer tatlı kaşığı ekliyoruz.
  3. En son işlem olarak ise erittiğimiz tereyağımızı birer yemek kaşığı üzerlerine gezdiriyoruz.
  4. Bu şekilde hazırlamış olduğumuz kadayıflı bülbül yuvalarını önceden ısıtılmış 180 C fırında üzerleri kızaracak şekilde pişiriyoruz.
  5. Üzerleri kızaran tatlımızı fırından çıkartıktan sonra soğumaya bırakıyoruz ve bir taraftan da şerbetimizi hazırlıyoruz.
  6. 3. 5 su bardağı toz şekerimize 4 su bardağı suyu ekleyip kaynatıyoruz ve kaynadıktan 4. 5 damla limon sıkılarak 10 dakika daha kaynatılır ve ilk sıcaklığı çıktıktan sonra soğuyan tatlımıza eklenir. 👍👍👍AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder