Tel Şehriye Çorbası (Maydanozlu) Tarifi

Tel Şehriye Çorbası (Maydanozlu) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet orta boydan biraz büyük domates
  • 3 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 küçük orta boy çay bardağı tel şehriye
  • 1 litreye yakın su
  • 1 adet tavuk bulyon yada tavuk suyu ve en son 1 avuç doğranmış maydanoz
  • Yarım çay kaşığı karabiber ve pul biber

Tel Şehriye Çorbası (Maydanozlu) Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle domateslerimizi rendenin ince tarafıyla rendeleyip tenceremize alalım. Sıvı yağını terayağını tuzunu ekleyip ( tavuk bulyon kullanacaksanız tuz miktarına dikkat edin )
  2. Orta ateşte 6- 7 dk domatesli sosu pişirelim. Hemen üstüne suyunu bulyonunu ekleyip çorbamız kaynadığı an tel şehriyesini ilave edip( Tel şehriyesini göz kararı da ekliye bilirsiniz ) 10 yada 15 dk kısık ateşte tel şehriyeler pişene kadar pişirelim.
  3. Çorbamız piştikten sonra baharatlarını ekleyip 1 avuç yıkanmış doğranmış maydanozunu ilave edip kapağını kapatalım. Bu çorbayı isterseniz kıymalı da yapabilirsiniz

Yorumlar