Tepsi Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet yufka
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
Sosu İçin;
- 2 adet yumurta
- 2 çay bardağı süt
- 1 çay bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
İç Malzemesi;
- Beyaz peynir ve kaşar peyniri karışık
- İnce kıyılmış maydanoz
Tepsi Böreği Tarifi Yapılışı
Merhabalar, ben yufka açmasını bilmiyorum öğrenmek için de çaba harcamadım doğrusu. Rahmetli annem yapardı bu gibi işleri, hep bizimle kalacakmış gibi geldiği için merak edip de öğrenmedim. Ama annem cennete gitti inşaALLAH. Güzel lezzetlerini de beraberinde götürdüTepsi böreği tarifim de çok güzel oluyor bilginize
- Sosunu karıştırıp iyice çırpıyoruz.
- Tepsiyi tereyağı ile yağlıyoruz.
- Her bir yufkayı 3-4 de bölüp tepsiye sıra halinde diziyoruz.
- Her katına sostan döküyoruz.
- Orta kısmına iç harcını koyup yufkalar bitene kadar aynı işlemi tekrarlıyoruz.
- Dilimleyip kalan sosu da üzerine gezdiriyoruz.
- Tereyağı parçaları koyup önceden ısıttığımız 200 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder