17 Haziran 2019 Pazartesi

Tereyağlı Pirinç Pilavı Tarifi

Tereyağlı Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • Yarım su bardağı tel şehriye
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 4 su bardağı sıcak su (1 bardağı tavuk suyu )
  • Tuz ,limon ,şeker

Tereyağlı Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Yağlar tavaya alınır. Şehriye eklenir. Şehriye kavrulduktan sonra pirinçler eklenir.
  2. 6-7 dakika pirinçler de kavrulduktan sonra tuz 3-4 damla limon ve bir tane küp şeker eklenir.
  3. Ardından su eklenir. Kaynayan pilavımızın derecesi tam kısılır. Suyu çektikten sonra sıcak servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder