Tereyağlı Pirinç Pilavı Tarifi
Tereyağlı Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı pirinç
- Yarım su bardağı tel şehriye
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 4 su bardağı sıcak su (1 bardağı tavuk suyu )
- Tuz ,limon ,şeker
Tereyağlı Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı
- Yağlar tavaya alınır. Şehriye eklenir. Şehriye kavrulduktan sonra pirinçler eklenir.
- 6-7 dakika pirinçler de kavrulduktan sonra tuz 3-4 damla limon ve bir tane küp şeker eklenir.
- Ardından su eklenir. Kaynayan pilavımızın derecesi tam kısılır. Suyu çektikten sonra sıcak servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder