Toyga Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 su bardağı buğday
- 5 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı un
Üzerine;
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
Toyga Çorbası Tarifi Yapılışı
- Buğday bir gece önceden suya yatırılır.
- Yoğurt, yumurta sarısı ve un tencerede 1 bardak su ile çırpılır.
- Ardından buğday ve 4 bardak su eklenir. Ara ara karıştırarak pişirilir.
- Pişmesine yakın haşlanmış nohut ve tuz eklenir.
- Tamamen pişince ocak kapatılır.
- Küçük bir tavada tereyağ eritilir.
- Pulbiber ve nane eklenir. Hafif yakılıp tencereye aktarılır.
Çorbamız servise hazır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder