6 Haziran 2019 Perşembe

Toyga Çorbası Tarifi

Toyga Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 su bardağı buğday
  • 5 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı un
Üzerine;
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber

Toyga Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Buğday bir gece önceden suya yatırılır.
  2. Yoğurt, yumurta sarısı ve un tencerede 1 bardak su ile çırpılır.
  3. Ardından buğday ve 4 bardak su eklenir. Ara ara karıştırarak pişirilir.
  4. Pişmesine yakın haşlanmış nohut ve tuz eklenir.
  5. Tamamen pişince ocak kapatılır.
  6. Küçük bir tavada tereyağ eritilir.
  7. Pulbiber ve nane eklenir.  Hafif yakılıp tencereye aktarılır.
Çorbamız servise hazır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder