Yaprak Sarma Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram asma yaprağı
- Limon
- Zeytinyağı
- Salça
- Sıcak su
İçi İçin
- 2 adet orta boy kuru soğan
- 1 adet domates
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet dereotu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 2 yemek kaşığı salça
- 2 su bardağı pirinç
- 1 çay bardağı bulgur
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
Yaprak Sarma Tarifi Yapılışı
- Yapraklar yıkanır ve haşlanır.
- İç harç için bir tencerede soğanlar kavrulur.
- Domates ilave edilir. Biraz kavrulur sonra salça eklenir.
- Baharatlar ilave edilir. Daha sonra pirinç ve bulgur da eklenir.
- Pirinç ve bulgur eklendikten sonra 3-4 dakika daha ocak açık kalır.
- Ocak kapatılır ve ince ince doğranan maydanoz ve dereotu eklenip karıştırılır.
- Haşlanan yaprakların arasına bir çay kaşığı yardımı ile iç doldurulur.
- Bir tencere yaprak hazır olunca üzerine salçalı zeytinyağılı bir sos hazırlanır. ( sos: salçanın içerisine biraz zeytinyağı ve sıcak su ilave edilip karıştırılır )
- Tencereye yaprakların hizasından 1 parmak daha az sıcak su ilave edilip pişirilmeye bırakılır.
- Yaprakların sertliğine göre değişebilir ama genel olarak yaprak sarmanız en geç 35-40 dakika da pişecektir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder