Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Yaprak Sarma Tarifi

Yaprak Sarma Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram asma yaprağı
  • Limon
  • Zeytinyağı
  • Salça
  • Sıcak su
İçi İçin
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 1 adet domates
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 çay bardağı bulgur
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı

Yaprak Sarma Tarifi Yapılışı

  1. Yapraklar yıkanır ve haşlanır.
  2. İç harç için bir tencerede soğanlar kavrulur.
  3. Domates ilave edilir. Biraz kavrulur sonra salça eklenir.
  4. Baharatlar ilave edilir. Daha sonra pirinç ve bulgur da eklenir.
  5. Pirinç ve bulgur eklendikten sonra 3-4 dakika daha ocak açık kalır.
  6. Ocak kapatılır ve ince ince doğranan maydanoz ve dereotu eklenip karıştırılır.
  7. Haşlanan yaprakların arasına bir çay kaşığı yardımı ile iç doldurulur.
  8. Bir tencere yaprak hazır olunca üzerine salçalı zeytinyağılı bir sos hazırlanır. ( sos: salçanın içerisine biraz zeytinyağı ve sıcak su ilave edilip karıştırılır )
  9.  Tencereye yaprakların hizasından 1 parmak daha az sıcak su ilave edilip pişirilmeye bırakılır.
  10. Yaprakların sertliğine göre değişebilir ama genel olarak yaprak sarmanız en geç 35-40 dakika da pişecektir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?