Yaprak Sarma Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram asma yaprağı
 - Limon
 - Zeytinyağı
 - Salça
 - Sıcak su
 
İçi İçin
- 2 adet orta boy kuru soğan
 - 1 adet domates
 - Yarım demet maydanoz
 - Yarım demet dereotu
 - 1 çay kaşığı tuz
 - 1 çay kaşığı karabiber
 - 1 çay kaşığı pul biber
 - 2 yemek kaşığı salça
 - 2 su bardağı pirinç
 - 1 çay bardağı bulgur
 - 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
 
Yaprak Sarma Tarifi Yapılışı
- Yapraklar yıkanır ve haşlanır.
 - İç harç için bir tencerede soğanlar kavrulur.
 - Domates ilave edilir. Biraz kavrulur sonra salça eklenir.
 - Baharatlar ilave edilir. Daha sonra pirinç ve bulgur da eklenir.
 - Pirinç ve bulgur eklendikten sonra 3-4 dakika daha ocak açık kalır.
 - Ocak kapatılır ve ince ince doğranan maydanoz ve dereotu eklenip karıştırılır.
 - Haşlanan yaprakların arasına bir çay kaşığı yardımı ile iç doldurulur.
 - Bir tencere yaprak hazır olunca üzerine salçalı zeytinyağılı bir sos hazırlanır. ( sos: salçanın içerisine biraz zeytinyağı ve sıcak su ilave edilip karıştırılır )
 - Tencereye yaprakların hizasından 1 parmak daha az sıcak su ilave edilip pişirilmeye bırakılır.
 - Yaprakların sertliğine göre değişebilir ama genel olarak yaprak sarmanız en geç 35-40 dakika da pişecektir.
 
Yorumlar
Yorum Gönder