Erişteli Yeşil Mercimek Tarifi

Erişteli Yeşil Mercimek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kupa yeşil mercimek
  • 2 avuç dolusu erişte (Elimdeki erişte ince olduğu için 3 Koydum)
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1. 5 tatlı kaşığı kuru nane
  • 8 kupa su
  • 2 adet tavuk bulyon
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet limon

Erişteli Yeşil Mercimek Tarifi Yapılışı

Öncelikle belirtmeliyim ki bu tarif yaklaşık 8 kişiliktir ve dilerseniz mercimek su oranını aynı oradan da azaltarak da uygulayabilirsiniz.
  1. 2 kupa dolusu yeşil mercimeği bol miktarda suda yaklaşık 25 dakika haşlayıp süzüyoruz.
  2. Ardından aynı tencereye 4 yemek kaşığı zeytinyağına yemeklik doğradığımız soğanları ekleyip pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
  3. Pembeleşen soğanlara salçalarımızı da ekleyip kokusunu çıkarıyoruz.
  4. Üzerine haşlayıp süzdüğümüz mercimekleri ekleyip hafif karıştırdıktan sonra sırasıyla bulyon, baharatlar, tuz ve sıcak suyumuzu ekliyoruz.
  5. Bu şekilde yaklaşık 5 dakika haşladıktan sonra içine eriştelerimizi ve 1 limon suyunu da ekliyoruz.
  6. Erişteler piştiğinde yemeğimiz hazır demektir. Afiyet olsun. :)

Yorumlar