Karnıyarık Yemeği Tarifi

Karnıyarık Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo patlıcan
Kızartmak İçin ;
  • 2 – 3 su bardağı sıvı yağ
İç Harcı İçin ;
  • Yarım kilo kıyma
  • 1 adet büyük soğan
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Baharatlar
  • 2 diş sarımsak

Karnıyarık Yemeği Tarifi Yapılışı

  1. Patlıcanları alacalı keselim. Buyuk patlıcanları ikiye bölelim.
  2. Ardından kızgın yağda kızartalım bu sırada iç harcını hazırlayalım.
  3. İlk önce az göz kararı sıvı yağ atıp ardından soğanları yemeklik doğrayıp kıyma ile kavuralım biberleri doğrayıp atalım.
  4. Ardından salça ve sarımsakları atalım yarım çay bardağı su atalım.
  5. Fırın tepsimize patlıcanları bıçakla kesip içlerini çatal ile ezelim.
  6. Ardından hazırladığımız harcımızı içerisine katalım.
  7. Üzerine biber ve domates ile süsleyelim.
  8. 2, 5 su bardağı su ilave edip önceden ısıtılmış 200 derecede ki  fırınımıza verelim.

Yorumlar