Köfteli Patlıcan Bohçası Tarifi (Kürdan Kebabı) İçin Malzemeler
- 4 adet uzun boylu patlıcan
 - 2 adet dolmabiber
 - 2 adet domates
 - Sıvı yağ (patlıcanları kızartmak için)
 
Köftesi için;
- 400 gr kıyma
 - 1 adet soğan
 - 3-4 dilim ekmek içi
 - 2 diş sarımsak
 - 1 adet yumurta
 - Tuz, karabiber, pul biber, kimyon
 - 1 tutam maydanoz
 
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı salça
 - 1,5-2 su bardağı sıcak su
 - Kürdan
 
Köfteli Patlıcan Bohçası Tarifi (Kürdan Kebabı) Yapılışı
- Patlıcanlar çizgili soyularak şerit şeklinde uzun uzun kesilir ve tuzlu suda 15-20 dk bekletilir.
 - Daha sonra tuzu yıkanarak kurulanır ve yağda kızartılır.
 - Köftesi için soğanı, sarımsağı rendeleyin.
 - Maydanozu ince ince kesin, kıyma, ufalanmış ekmek, yumurta ve baharatları ekleyerek köfteyi yoğurun.
 - Patlıcandan kalan sıvı yağ ile önce 4-5 parçaya uzunlamasına kestiğiniz dolma biberleri kızartın daha sonra köfteleri kızartın.
 - 2 adet patlıcan alarak artı şeklinde koyun ve ortasına 2 adet köfte koyun. Köfteler iri ise bir adette olabilir.
 - Patlıcanın uçlarını köftenin üzerine koyarak bohça gibi yapın.
 - Üzerine biber ve dilimlenmiş domatesten koyarak kürdan ile açılmayacak şekilde tutturun.
 - Tüm patlıcanları aynı şekilde yaparak fırın tepsisine dizin.
 - Ayrı bir kapta salçayı sıcak suda ezin ve patlıcanların üzerine dökün.
 - 185 derece fırında domateslerin üzeri kızarana kadar bekletin.
 
Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder